Pobede od 18:2 i 12:2, 165 golova - Sinđelićev povratak u budućnost

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jun.2023, 15:24

Pobede od 18:2 i 12:2, 165 golova - Sinđelićev povratak u budućnost

Sa 165 datih golova i samo 15 primljenih, ubedljivim pobedama - 18:2, 12:2 ili 9:0, uz 28 trijumfa i dva remija fudbaleri Sinđelića iz Niša osvojili su prvo mesto u Zoni centar i od naredne sezone opet igraju u Srpskoj ligi istok. Predsednik kluba Aleksandar Stanković kaže da su ambicije 105-godišnjeg kluba da bude u vrhu Srpske lige, ali da su veliki problem finansije jer iz budžeta Grada za ovu godinu su dobili 201.000 dinara.

Fudbalski klub Sinđelić imao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je sezonu u četvrtom rangu za istoriju - kroz Zonu centar se prošetao sa 165 datih golova što je i duplo više od pravaka drugih zona. Imao je Sinđelić ubedljive trijumfe, a najubedljiviji je ostvario 20. maja kada je u Niškoj Banji savladao Rudar sa čak 18:2. Ovako ubedljiva pobeda je retkost na fudbalskim terenima i širom sveta.

Pobedu od 12:2 upisao je oktobra prošle godine u Malošištu protiv istoimene ekipe, a 4 puta je slavio rezultatom 9:0. Tokom sezone upisao je samo dva remija, uz 28 pobeda, a bilo je to u Medoševcu (0:0) i u poslednjem kolu u Ražnju (1:1). Predsednik kluba Aleksandar Stanković kaže da je prezadovoljan uspehom u Zoni centar.

Nismo imali nijedan poraz, bili smo ubedljivi. Naše ambicije u Srpskoj ligi su da budemo u vrhu kao što je Sinđelić nekada bio. Krenuli smo već u pripreme za novu sezonu. Želja nam je da dovedemo 5-6 pojačanja, već smo krenuli u razgovore sa igračima. Čekali smo da se završe sezone da bismo bili fer prema klubovima - rekao je Stanković.

Sinđelić odlazi u Srpsku ligu istok; foto: Ljubica Jocić Sa druge strane, velika borba za finansijsku stabilnost i održavanje u životu najstarijeg niškog kluba obeležili su ovu sezonu. Iz budžeta Grada određeno im je 200.000 dinara za ovu godinu, a to je, prema rečima Stankovića premalo za treći rang.

Samo za zakup prostorija dajemo 280.000 dinara godišnje. Sinđelić je sada klub bez dugova, a 2015. godine sačekao nas je dug od oko 10 miliona dinara. I dalje mesečno plaćamo 15.000 dinara za vodu što je deo duga prošle uprave. Tražićemo sastanak sa gradonačelnicom oko dalje finansijske pomoći jer nismo dobili novac ni za sređivanje svlačionica ni za proslavu 105. rođendana kluba - kazao je Stanković.

Nova sezona u Srpskoj ligi istok trebalo bi da startuje sredinom avgusta, a to tada ima dovoljno vremena da se klub spremi za početak priprema za ligu gde ga od niških klubova čeka samo Budućnost iz Popovca jer su ispali Brzi Brod i Car Konstantin.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.