Po 50. put u Nišu uručena Nagrada  Branko Miljković

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Jul.2021, 10:25

Po 50. put u Nišu uručena Nagrada Branko Miljković

Dodelom i uručenjem Nagrade „Branko Miljković“ književniku Vladimiru Kopiclu u Gradskoj kući za zbirku pesama „Udaljeni bubnjevi“ obeleženo je pola veka ove nagrade.

Nagradu laureatu  uručila je gradska većnica Adriana Anastasov koja je podsetila na vreme ustanovljavanja ove nagrade 1971. godine od kada se neprekidno dodeljuje za najbolju zbirku poezije na srpskom jeziku u prethodnoj godini.

Dobitnici nagrade su imena najznačajnijih srpskih pesnika, a Nagrada „Branko Miljković“ predstavlja, prema opštem mišljenju, najznačajniju nagradu za poeziju u srpskom književnom prostoru, rečeno je na svečanosti uručenja nagrade.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.