Perišić: Država izdvojila 900 miliona dinara za rekonstrukciju niške Ginekologije, početak ove godine

Izvor: JužneVesti.com, 11.Apr.2023, 08:42

Perišić: Država izdvojila 900 miliona dinara za rekonstrukciju niške Ginekologije, početak ove godine

Za rekonstrukciju niške Ginekološko-akušerske klinike, koja je stara 52 godine, država je opredelila 900 miliona dinara, kaže direktor UKC-a Zoran Perišić i dodaje da bi to trebalo započeti ove godine.

Perišić je pre nekoliko dana rekao da su Kliniku na kojoj se nalazi i Porodilište stručnjaci za investicije i izgradnju pogledali od podruma do potkrovlja i zaključili da će njena kompletna rekonstrukcija biti jedan od prioriteta države.

Da je niško Porodilište >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dotrajalo nedavno je izjavila i ministarka zdravlja Danica Grujičić, obavestila predsednika Aleksandra Vučića, a on naložio ministru finansija Siniši Malom da nađe novac za rekonstrukciju.

Ministarka je bila pre dva dana i najavila rekonstrukciju Ginekologije i Porodilišta, gde je sada i neonatalni deo Pedijatrije. Država je već opredelila 900 miliona dinara za tu svrhu. To je divna vest - kaže Perišić.

Ne precizira kada će radovi početi, ali kaže da bi trebalo da sve počne do kraja godine. Ističe da je najpre potrebno odraditi planove i projekte, kao i da treba da se uključi Univerzitetski klinički centar u Nišu, državne institucije, institucije Ministarstva zdravlja i projektne centre.

Ono što je važno u budžetskom poslovanju je da obezbedite sredstva. Ta sredstva su obezbeđena već za ovu godinu, ne pričamo o nečemu što treba da se desi za neko vreme, već o nečemu što treba započeti unutar ove godine - zaključuje direktor UKC-a.

Perišić je i ranije najavljivao rekonstrukciju GAK-a, a na to da je kompletna Klinika u jako lošem stanju žalile su se i pacijentkinje i porodilje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.