Izvor: JUGpress.com, 10.Apr.2023, 12:07

Renoviranje GAK-a procenjeno na 900 miliona dinara

NIŠ

 Ono što mogu da najavim to je sigurna rekonstrukcija Ginekološko-akušerske klinike UKC-a Niš.  Investicija je procenjena na 900 miliona dinara. Želimo da naše mlade mame ponesu dobre utiske sa jednog takvog čina, rađanja jednog novog života i da im to ne bude nepriajtno,bolno ili sa uvredama, kazala je tokom posete Nišu profesor dr Danica Grujičić.

Ona je u Nišu boravila povodom obeležavanja 65 godina Klinike za neurohirurgiju UKC Niš.

                          >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Prema njenim rečima majke koje očekuju prinove moraju da se nalaze u odgovarajućem prostoru.

                           „I ne samo da moraju da budu u prostoru koji odgovara svim standardima već i da svi prema njima budemo pažljivi, da na njih gledamo kao na našu decu, jer od njihovog prvog utiska zavisi da li će ponovo vratiti, da li će se odlučiti za drugo pa i treće dete. Svi znamo kakva nam je demografija, nije dobra, i moramo da učinimo sve da se buduće mame u porodilištu osećaju dobro“, kazala je ministarka zdravlja profesor dr Danica Grujičić.

                            Renoviranje Ginokološko-akušerske klinike u Nišu se svakodnevno očekuje, a prema rečima direktora UKC profesora dr Zorana Perišića nedavno su ovu kliniku zajedno sa njim obišli i članovi Komisije za kapitalne investicije pojačana timom eksperata iz CIP-a. Oni su  obišli porodilište kako bi se dobio najprecizniji uvid u trenutno stanje ove klinike.

                           „Zajedno sa članovima komisija pregledali smo GAK od podruma do potkrovlja. Jednoglasan zaključak je bio da će oni  predočiti Ministarstvu zdravlja kompletnu situaciju i da očekuju da  UKC biti u prvoj liniji prioriteta za rekonstrukciju ne samo porodilišta već cele zgrade. U našem prodilištu se godišnje rodi 3500 beba  i potrebno je stvoriti drugačije uslove. GAK sam zatekao kakav jeste. Zgrada je napravljena 1971.godine  i stara je 52 godine. Za to vreme na zgradi su, sa pričom o energetskoj efikasnosti, zamenjeni samo prozori. Sve drugo je sotalo sa godinama onako kako je bilo“, kaže profesor dr Zoran Parišić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Perišić: Država izdvojila 900 miliona dinara za rekonstrukciju niške Ginekologije, početak ove godine

Izvor: JužneVesti.com, 11.Apr.2023, 08:42

Za rekonstrukciju niške Ginekološko-akušerske klinike, koja je stara 52 godine, država je opredelila 900 miliona dinara, kaže direktor UKC-a Zoran Perišić i dodaje da bi to trebalo započeti ove godine...Perišić je pre nekoliko dana rekao da su Kliniku na kojoj se nalazi i Porodilište stručnjaci...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.