Padaju fasade u centru Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Apr.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Padaju fasade u centru Niša

Zbog rušenja fasade sa zgrade i padanja delova zida, ograđen je i zatvoren trotoar između Suda i Učiteljskog doma u Nišu.

Komunalna inspekcija je naložila ograđivanje ovog dela ulice Stevana Prvovenčanog i Sinđelićevog trga.

Dok vlasnik zgrade ne obnovi fasadu, ovde neće moći da se prolazi, zato – upozorenje i pažnja svima, zbog mogućeg daljeg rušenja!


Već dva dana ovaj deo trotoara ispred zgrade na Sinđelićevom trgu broj 1, zatvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je za prolaz ljudi i za parkiranje. Fasada se ruši od krova naniže, delovi zida padaju, i kako ne bi došlo do povređivanja prolaznika, ovaj je prostor ispred zgrade ograđen i zatvoren. Obezbeđivanje prostora naložila je komunalna inspekcija, a od danas su i ekipe građevinske inspekcije obišle teren i postupaće dalje. Inspekcija će vlasniku zgrade naložiti da mora da sanira sva oštećenja i dovede zgradu u prvobitno stanje. Ovo su za sada samo mere zaštite, do obnove fasade, kažu u inspekciji.

Zato upozorenje za sve koji prolaze između Suda i Učiteljskog doma, naročito zbog toga što je moguće da se fasada i dalje ruši, ali oprez i za pešake koji na tom delu prolaze kolovozom.

Prema rečima prolaznika, ali i zaposlenih u okolnim zgradama, i prošle godine je ovde došlo do rušenja fasade, tako da je ovo samo nastavak.

Za sada se zna da zgrada nije vlasništvo Grada Niša.

Da podsetimo, ovo nije ni prva ni jedina zgrada sa ovakvim problemom u strogom centru Niša, slično je bilo i sa zgradom Švajcarije, a prošle godine je bilo i opasnosti od padanja reklame nekadašnjeg Angroprometa.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.