POLOMLJENI PROZORI NA OTVARANJU KLUBA ALTERNATIVNOG KULTURNOG CENTRA

Izvor: Kurir, 06.Nov.2010, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLOMLJENI PROZORI NA OTVARANJU KLUBA ALTERNATIVNOG KULTURNOG CENTRA

NIŠ - Jedna osoba je lakše povređena kada su nepoznati ljudi polomila prozore na klubu niškog Alternativnog kulturnog centra (AKC) u Dušanovoj ulici, u vreme dok je u klubu održavan koncert beogradske grupe "Prljavi dripci", saopštio je Centar za razvoj civilnih resursa iz tog grada.

Predstavnik tog centra Dario Milenković rekao je da je policija obavila uviđaj i se od niške policije i tužilaštva zahteva hitna reakcija na noćašnji "napad huligana koji je samo jedan u nizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na AKC i njegove aktiviste".

Portparol niške policije Lidija Pavlović rekla je da policija radi na utvrđivanju svih okolnosti noćašnjeg događaja i na identifikovanju počinilaca. Pošto se prostorije kluba, u kome se održavao koncert, nalaze odmah preko puta taksi stanice, aktivisti AKC navode da su taksisti potvrdili da su trojica napadača sa kapuljačama prozore razbili kamenicama i pobegli. Otvaranju kluba i koncertu prisustvovalo je oko 50 posetilaca i gostiju, a aktivisti AKC i Centra za civilne resurse navode da su "redovno meta neonacističkih niških grupacija i da niko od tih napadača nije procesuiran".

Oni u saopštenju podsećaju da se poslednji u nizu napada dogodio 21. septembra ove godine kada je dvoje aktivista napadnuto na ulici. Podsećaju i na incident iz 2007. godine, u vreme boravka Mirovnog karavana, kada su upravo Milenkovića napali skinhedsi, a on bio označen kao neko ko jednom od napadača naneo teške telesne povrede. Taj slučaj je, kako se navodi, još predmet provera i rada nadležnih državnih organa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.