Izvor: B92, 06.Nov.2010, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na kulturni centar u Nišu

Niš -- Jedna osoba je lakše povređena kada su nepoznate osobe polomile prozore na klubu niškog Alternativnog kulturnog centra u Dušanovoj ulici.

U to vreme je u klubu održavan koncert beogradske grupe "Prljavi dripci", saopštio je Centar za razvoj civilnih resursa iz tog grada.

Predstavnik centra Dario Milenković rekao je da je policija obavila uviđaj i da se od niške policije i tužilaštva zahteva hitna reakcija na noćašnji "napad huligana koji je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan u nizu na AKC i njegove aktiviste".

Portparolka niške policje Lidija Pavlović rekla je da policija radi na utvrđivanju svih okolnosti noćašnjeg događaja i na identifikovanju počinilaca.

Pošto se prostorije kluba, u kome se održavao koncert, nalaze odmah preko puta taksi stanice, aktivisti AKC navode da su taksisti potvrdili da su trojica napadača sa kapuljačama prozore razbili kamenicama i pobegli.

Otvranju kluba i koncertu prisustvovalo je oko 50 posetilaca i gostiju, a aktivisti AKC i Centra za civilne resurse navode da su "redovno meta neonacističkih niških grupacija i da niko od tih napadača nije procesuiran".

Oni u saopštenju podsećaju da se poslednji u nizu napada dogodio 21. septembra ove godine kada je dvoje aktivista napadnuto na ulici.

Podsećaju i na incident iz 2007. godine, u vreme boravka Mirovnog karavana, kada su upravo Milenkovića napali skinhedsi, a on bio označen kao neko ko jednom od napadača naneo teške telesne povrede. Taj slučaj je, kako se navodi, još predmet provera i rada nadležnih državnih organa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadnut kulturni centar u Nišu, jedna osoba povrijeđena

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Nov.2010

Jedna osoba je lakše povređena kada su nepoznate osobe polomile prozore na klubu niškog Alternativnog kulturnog centra u Dušanovoj ulici. U to vreme je u klubu održavan koncert beogradske grupe "Prljavi dripci", saopštio je Centar za razvoj civilnih resursa iz tog grada. Predstavnik centra Dario...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napad na otvaranju kluba Alternativnog kulturnog centra u Nišu

Izvor: Glas javnosti, 07.Nov.2010, 07:14

NIŠ - Jedna osoba je lakše povređena kada su nepoznati ljudi polomila prozore na klubu niškog Alternativnog kulturnog centra (AKC) u Dušanovoj ulici, u vreme dok je u klubu održavan koncert beogradske grupe "Prljavi dripci", saopštio je Centar za razvoj civilnih resursa iz tog grada...Predstavnik...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.