Otvorena svojevrsna „niška avlija“

Izvor: RadioCity.rs, 08.Apr.2016, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena svojevrsna „niška avlija“

Biljna oaza sa mnoštvom različitih biljaka, cveća, četinara otvorena je za sve ljubitelje flore u niškoj Tvrđavi. Našim sugrađanima sa kojima smo razgovarali prija lepo uređen ambijent u prirodi, a ponuda biljaka im se zaista dopada.
„Ovo jedino može da vas oplemeni, jer cveće je lek za dušu. Mislim da ljudi treba ovde da dolaze kako bi upili pozitivnu energiju. Kada budem u mogućnosti da kupujem biljke kupovaću, kada ne budem dolaziću samo da upijam energiju koja traje“, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << priča Nišlijka.
„Ima finih biljaka, neke su već viđene na izložbama, a nešto je i novo. Prija jedno ovakvo mesto“, rekla je naša sugrađanka. „Divno je zaista, naročito ovo zimzeleno drveće“, kaže Nišlija.

Prodajno - izložbena bašta nalazi se u dvorištu uprave JKP Mediana, preko puta Istorijskog arhiva u blizini ateljea, a prostire se na površini od oko 500 kvadratnih metara. Direktor JKP Mediana kaže da nije slučajno odabrano da svojevrsna niška avlija bude poklonjena Nišlijama baš na praznik Blagovesti.

„Ovde će naši sugrađani moći da svakog dana razgledaju cveće, dendro materijal, sadnice, koje svakako mogu da oplemene svaki njihov kutak u dvorištu ili nekom drugom prostoru u kom uživaju“, priča Bratislav Vučković za City radio.
Nišlije će u bašti moći da od radnika JKP Medijana dobiju informacije kako da se ophode prema svojim zasadima.
Gosti će vikendom u bašti biti životinje Zoo planeta, a u planu je organizacija performansa i predstava na ovom prostoru.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.