Otkriven spomenik Ljubiši Samardžiću na šetalištu u Niškoj banji

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Maj.2022, 16:36

Otkriven spomenik Ljubiši Samardžiću na šetalištu u Niškoj banji

Spomenik legendranom glumcu Ljubiši Samardžiću otkriven je danas na šetalištu u Niškoj banji. Poznati glumac je deo svoje mladosti proveo u ovom banjskom mestu kraj Niša, dok mu je otac radio u rudniku u Jelašnici.

"Na legendarnog Ljubišu Samardžića i scenu iz „Vrućeg vetra“, posetioce Niške banje će na promenadi od danas podsećati skulptura koju smo otkrili zajedno sa porodicom glumca i brojnim Banjcima. Velikan srpskog glumišta bio je privržen Niškoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << banji gde je nekada živeo sa roditeljima, jer mu je otac radio u rudniku u Jelašnici. Niška Banja se Smokiju odužila i ulicom koja nosi njegovo ime, a sada skulpturom koja će se verovatno naći na brojnim fotografijama posetilaca ove naše banje", naposala je gradonačelnica Niša Draga Sotirovski na svom zbaničnom Fejsbuk nalogu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Ljubiša Samardžić dobio spomenik u Niškoj Banji

Izvor: Beta, 07.Maj.2022

Glumac i reditelj Ljubiša Samardžić (1936-2017) danas je dobio spomenik u Niškoj Banji. Ljubiša Samardžić rodjen je 1936. u Skoplju, odakle se njegova porodica preselila u Nišku Banju kada je imao deset godina, pošto mu je otac kao rudar dobio posao u obližnjem rudniku. U tom mestu je živeo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.