Opozicija zahteva nove izbore u Nišu na svim nivoima

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Apr.2016, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija zahteva nove izbore u Nišu na svim nivoima

Okupljena niška opozicija, na čelu sa koalicijom "Niš moj grad! – Demokratska stranka, SDS, NPS i LDP", na večeras održanoj protestnoj konferenciji za novinare, ispred sedišta GIK-a, zatražila je ponavljanje izbora na svim nivoima.

Predstavnici okupljene opozicije, zatražili su dolazak stranih posmatrača, na prvom mestu, predstavnika OEBS-a, kako bi ispratili-obezbedili nepristrasno glasanje i postizborni ciklus.

Jedan od čelnika koalicije "Niš moj >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << grad" i prvi čovek Narodnog pokreta Srbije u Nišu, Branislav Jovanović, naglasio je da se u gradu na Nišavi desilo "čudo krađe", "Imamo sigurne dokaze da je krađe bilo na svim nivoima, opštinskom, gradskom nivou, pa i na republičkom" rekao je Jovanović i dodao da su se listići za jedne izbore (opštinski), ubacivali u druge kutije (republički).

Takođe jedan od prvih ljudi koalicije "Niš moj grad", čelnik SDS-a u Nišu i kandidat za predsednika GO Medijana, Dragoslav Ćirković, kaže, "Ne zna se ko je štampao listiće za opštinske i gradske izbore, niti u kom broju su stigli i odakle u Niš, dok se za republičke izbore zna da ih je štamapo, Službeni glasnik" rekao je Ćirković.

U koaliciji "Niš moj grad" objašnjavaju da su se u Nišu već stekli uslovi za nove izbore na svim nivoima, "jer već imamo ponavljanje na opštinskom nivou za 20 biračkih meta, za republički parlament na 5 biračkih mesta, i za GO Medijana, na 48 biračkih mesta.

To je praktično znači, da na izbore treba da izađe više od 50 odsto glasača i da su se upravo stekli uslovi za raspisivanje novih, a ujedno poništavanje sadašnjih rezultata izbora" tvrde iz ove koalicije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.