Opet najavljena rekonstukcija stadiona Čair - početak radova u skorije vreme

Izvor: JužneVesti.com, 29.Apr.2021, 16:34

Opet najavljena rekonstukcija stadiona "Čair" - početak radova u "skorije vreme"

Rekonstrukcija zapadne tribine stadiona "Čair" godinama se odlaže, kao i završetak i pokrivanje ostalih tribina koje su izgrađene 2012. godine, a nova najava stiže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Početak radova i dalje nije poznat, sem da će, po rečima gradonačelnice Niša biti u skorije vreme, ali je poznata vrednost radova - 35 miliona evra.

I avgusta 2018. godine govorio je Vučić da je novac za rekonstrukciju niškog stadiona obezbeđen, ali od tih poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << najava nije se dalje maklo.

Tadašnji većnik za sport Branislav Kačar najavio je da bi se 2019. godine moglo krenuti sa radovima koji bi, kako je objasnio, podrazumevali završetak postojećih tribina, severne, južne i istočne, krov i cela kompletno nova zapadna tribina.

Ipak, radovi do sada nisu krenuli.

Na obilasku radova oko obilaznice oko Beograda predsednik Srbije govorio je u ulaganjima u infrastrukturu širom zemlje, pa je pomenuo da bi uskoro, ali ne i kada, trebalo da se krene u, kako je rekao, kompletnu rekonstrukciju "Čaira".

Izgradnja desetine stadiona uskoro kreće, završavaju se pripremni radovi u Leskovcu, Loznici i Zaječaru. A onda kreće i stadion u Nišu, samo za "Čair" ćemo izdvojiti 35 miliona evra za totalnu rekontrukciju. Da Niš, da Radnički ponovo bude "Real sa Nišave" - rekao je Vučić.

Radovi na stadionima u Leskovcu, Loznici i Zaječaru su krenuli, postojeći se već ruše, a rok za izgradnju novih je dve godine.

Predsednik nije objasnio da li će rekonstrukcija niškog stadiona čekati završetak pripremnih ili celokupne radove na pomenutim stadionima, a nešto približniju vremensku odrednicu dala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Završili smo kompletno sa Kancelarijom za javna ulaganja projekat za dogradnju stadiona “Čair”. Očekujemo da će radovi na “Čairu” početi u neko skorije vreme. To sad sve zavisi od Kancelarije za javna ulaganja. Važno je da je država spremila novac za naš stadion - rekla je Sotirovski.

Kada bi tačno trebalo da krenu radovi, pitanje je upućeno Kancelariji za javna ulaganja, a odgovori se očekuju.

Podsetimo, rekonstrukcija stadiona "Čair" počela je marta 2011. godine. Nakon brojnih odlaganja završetka radova severna, istočna i južna tribina su izgrađene, ali je ostalo da se pokriju. O zapadnoj tribini polemike se vode godinama, ali kako je u pitanju skupa investicija, njena rekonstrukcija se stalno odlaže.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.