Opet najavljena gradnja puta od Malče do Proseka, radovi verovatno od narednog proleća

Izvor: JužneVesti.com, 02.Dec.2020, 18:14

Opet najavljena gradnja puta od Malče do Proseka, radovi verovatno od narednog proleća

Dogovorena je izgradnja puta od Malče do Proseka i uređenje Malčanske reke i to na sastanku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, direktora JP Koridori Srbije Aleksandra Antića i direktora JVP Srbijavode Gorana Puzovića, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Niša. Prema tom dogovoru, radovi bi trebalo da počnu na proleće 2021. godine.

Na sajtu se navodi da će put biti dug 1,5 kilometar.

Realizacijom ovih radova biće omogućeno skretanje sa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << autoputa na Malčanskoj petlji ka Niškoj banji svima koji dolaze iz pravca Beograda, Dimitrovgrada ili Istočne Srbije, a da ne moraju da prolaze kroz grad. Niška banja postaje na taj način dostupnija turistima i namernicima koji žele da provedu odmor u banji ili da je posete - navodi se na sajtu Grada.

Kažu i da je gradonačelnica Niša napomenula je da je potrebno da se osvetle Malčanska i Matejevačka petlja, kao i da se izvedu radovi na rehabilitaciji regionalnog putnog pravca od završetka Knjaževačke ulice do Malče.

Inače, inicijativu da se aternativni put od Malčanske petlje levo ka Proseku napravi pokrenuo je početkom 2019. godine narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić. Tada su u niškom Zavodu za urbanizam rekli da su oni svoj deo posla završili i da Koridori Srbije treba da urade eksproprijaciju i izgrade novi put, a u Koridorima su najavili da bi radovi trebalo da počnu na proleće 2020. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Ekskluzivno: Niška Banja dobija izlaz na auto - put

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Dec.2020

Dogovor gradonačelnice Sotirovski, direktora "Koridora" i direktora "Srbijavode"

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.