Opet iznenađenje za penzionere pred izbore u Nišu: Besplatan prevoz za starije od 65 godina

Izvor: JužneVesti.com, 10.Apr.2024, 11:31

Opet iznenađenje za penzionere pred izbore u Nišu: Besplatan prevoz za starije od 65 godina

Građani stariji od 65 godina moći će od 5. maja besplatno da putuju gradskim i prigradskim autobusima u Nišu, odluka je Gradskog veća. Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da novac za to može da se izdvoji iz gradske kase jer je Niš “finansijski ojačao”.
Pravo na besplatan javni prevoz imaće oko 55.000 starijih Nišlija, navodi Sotirovski, a ukupno će pravo na to imati oko 100.000 ljudi.
Do sada su pravo imali stariji od 70 godina, što je oko 37.000 ljudi. Spuštanjem starosne granice na 65 godina, taj broj se povećava za oko 18.000. Zajedno sa osnovcima, srednjoškolcima, ratnim vojnim invalidima i drugim kategorijama, ukupan broj ljudi koji neće plaćati prevoz je oko 100.000 - ističe ona....

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od Uskrsa besplatan prevoz za sve starije od 65 godina u Nišu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2024

Veće grada Niša usvojilo je odluku koja će omogućiti da od Uskrsa, odnosno 5. maja, svi građani stariji od 65 godina mogu da besplatno koriste gradski i prigradski prevoz.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.