Održana najmasovnija avanturistička trka na Balkanu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana najmasovnija avanturistička trka na Balkanu

Prepreke poput puzanja, provlačenja, preskakanja, izvlačenja tereta, blata i penjanja testirale su sposobnosti preko 350 takmičara do krajnjih granica na drugoj po redu Avanturističkoj trci održanoj u Jelašničkoj klisuri pored Niša.

Trka pod nazivom “The Maze Rewind” imala je 2 staze sa po 40 prepreka - “Rookie” dužine 12 kilometara i 10 kilometara dužu “Adventure”, koje su vodile preko stenovitih predela klisure, zemljanih puteva, livada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i okolnih sela.

Kraću deonicu prvi je prešao Željko Ćorić za sat vremena i 52 minuta. Drugi je kroz cilj prošao Marko Stamenković za 2 sata i 2 minuta, dok je treće vreme imao Mišo Vrućinić sa minutom zakašnjenja.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Jovana Stojković koja je savladala stazu sa svim preprekama za 3 sata i 18 minuta. Sa 2 minuta razlike na 2. mesto se plasirala Jelena Jakovljević, dok je 3. mesto zauzela Ivana Kostić za 3 sata i 32 minuta.

Posebno atraktivna i veoma zahtevna “Adventure” kategorija privukla je najbolje trkače i trkačice iz regiona regiona koji su se spartanski borili za plasman i dolazak do cilja po izuzetno toplom vremenu, koje im je predstavljalo dodatnu prepreku.

Najbrži na stazi i ove godine bio je Marjan Bonev iz Makedonije sa vremenom 3 sata i 3 minuta. Milovan Milić zauzeo je drugo mesto sa vremenom 3 sata i 5 minuta, dok je trećeplasirani bio Milan Ivić sa vremenom 3 sata i 27 minuta. Najbrža "Adventure" devojka bila je Nela Lazarević koja je na cilj stigla za 4 sata i 19 minuta. Drugoplasirana Marija Đorđević prešla je stazu za 4 sata i 24 minuta, dok je trećeplasiranoj Jeleni Radosavljević bilo potrebno 4 sata i 52 minuta.

Nakon trke takmičari su uživali u programu koji je obuhvatio “Cave Cinema” u potkapini, radionice sportskog penjanja, joge, kao i obilazak Vinskog podruma u selu Malča.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.