Određena cena parkiranja u podzemnoj garaži Ambasadora, a ona i dalje zatvorena

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2022, 12:45

Određena cena parkiranja u podzemnoj garaži "Ambasadora", a ona i dalje zatvorena

Iako ni posle više od godinu dana od početka rekonstrukcije podzemna garaža ispod Tržnog centra “Ambasador” u Nišu nije otvorena i nije poznato kada će početi sa radom, Parking servis je odredio cenu parkiranja na tom prostoru. Kako piše u odluci, Nišlije će taj parking koštati 83,33 dinara, odnosno 100 dinara sa PDV-om.

Rekonstrukcija garaže je počela januara prošle godine, a vozači i dalje čekaju da ona bude otvorena za parkiranje.

Iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kapija zatvorena, Nadzorni odbor Parking servisa je već predložio cenu o čijem usvajanju će odlučivati članovi Veća, a na pitanja novinara Južnih vesti kada će parking biti otvoren još nema odgovora iz tog preduzeća. Ovako je izgledala garaža 28. januara; foto: T. T.

S obzirom na to da preduzeće obavlja komunalnu delatnost upravljanja javnim parkiralištima, gore pomenuta garaža je adaptirana i prilagođena nameni, te je u cilju pružanja usluga i na tom parkiralištu, bilo potrebno određivanje cene za tu uslugu i to u članu 3. stav 1. tačka 16 Odluke o utvrđivanju cena parkiranja i uklanjanja motornih vozila i postavljanja uređaja kojim se sprečava odvoženje vozila. Cena za pružanje usluge korišćenja posebnog parkirališta u TC "Ambasador" Niš iznosi 83,33 dinara bez, 100 dinara sa PDV-om - piše u Odluci.

Cene parkiranja na ostalim lokacijama ovom odlukom nisu promenjene, a spisak je dostupan na zvaničnom sajtu Grada Niša.

Podsetimo, adaptacija podzemne garaže ispod Poslovnog centra "Ambasador" najavljena je još novembra 2020. godine, a tome su prethodili problemi sa spornim vlasništvom, nakon čega je garaža iz drugog puta uspešno data na korišćenje preduzeću Parking servis.

Garaža se proteže na površini od 1.581 kvadratnog metra i poseduje 50 parking mesta, a njenom adaptacijom i time da će biti data građanima na korišćenje posle gotovo 30 godina pohvalili su se i na sajtu Grada Niša.

Krajem januara nadležni su najavili da će obići radove, ali je događaj sat vremena pre početka odložen, pa tako ni tada nije bilo prilike da odgovore kada će garaža biti otvorena za parkiranje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.