Odbornik Stanković: Građani Srbije nemaju jednaka prava na zdravstvenu zaštitu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2021, 16:21

Odbornik Stanković: Građani Srbije nemaju jednaka prava na zdravstvenu zaštitu

Univerzitetski klinički centar u Nišu, kako je rekao odbornik Miodrag Stanković, mora da se uvrsti u ustanovu čevrte kategorije od republičkog značaja, da bi građani u tom delu zemlje imali najbolje medicinske usluge, a ne, dodao je, da traže veze za vrhunske lekare u Beogradu i Novom Sadu. Apelovao je na sve sindikate i političke predstavnike sa juga Srbije da se bore da svi građani u Srbiji imaju jednaka prava na zdravstvo.

Protiv plana da niški Univerzitetski klinički >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << centar bude na nižem nivou od ustanova na severu ustali su lekari, ali i narodni poslanik Milija Miletić, a da taj potez znači "najveća centralizacija" istakao je i odbornik koalicije "Niš moj grad" Miodrag Stanković.

Univerzitetski klinički centar u Nišu mora da se uvrsti u ustanovu četvrte kategorije od republičkog značaja, tako da 2 milona ljudi koji gravitiraju ovom delu države imaju najbolje uslove, preglede, terapije, lekove i stručnjake, a ne da traže privatne veze i političke urgencije kako bi došli do vrhunskih lekara u Beogradu ili Novom Sada – rekao je Stanković.

Za novi plan za organizaciju zdravstvenog sistema koji predviđa da niški Klinički bude ustanova treće kategorije, Stanković je poručio da je nedopustiv i da to znači podelu na građane prvog i drugog reda, te da su "maske pale" i da je vlast pokazala svoje pravo lice.

Sve se planira I odlučuje u Beogradu, od finansija, poreza, vakcina, do zapošljavanja i uređenja parkova i trgova. Poslednja dešavanja u zdravstvu otvoreno pokazuju diskriminatorsku politiku prema građanima na jugu Srbije- rekao je on.

Apeluje na sindikate, političke predstavnike sa juga Srbije u zdravstvenim i političkim organima vlasti da se, kako je naveo, aktiviraju i nastupe jedinstveno u borbi da svi građani u ovoj državi Srbiji imaju jednaka prava na zdravstvenu zaštitu.

Podsetimo, zbog novog plana je doktor Dragan Milić je i zvanično uputio primedbe Ministarstvu zdravlja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.