Odbornici koalicije “Niš, moj grad” podneli devet tužbi protiv Skupštine Grada

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jun.2022, 11:31

Odbornici koalicije “Niš, moj grad” podneli devet tužbi protiv Skupštine Grada

Iz koalicije “Niš, moj grad” kažu da su pokrenuli tužbe pred Višim sudom u Nišu protiv Skupštine Grada zbog imenovanja predsednika i članova nadzornih odbora devet javnih preduzeća. Odborničkim inicijativama traže rebalans gradskog budžeta zbog poskupljenja hrane, grejanja, gradskog prevoza i energenata, kao i izveštaj o radu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i Direkcije za izgradnju.

Loša organizacija gradske vlasti, poručuju iz te koalicije, dovodi do kolapsa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Nišu. Ističu da izabrani predsednici i članovi nadzornog odbora javnih preduzeća ne ispunjavaju zakonske uslove za te funkcije.

Obaveštavamo nišku javnost da smo pokrenuli devet tužbi pred Višim sudom u Nišu protiv Skupštine Grada Niša zbog imenovanja predsednika i članova nadzornih odbora: JP Stambena agencija, JP Objedinjena naplata, JP Nišstan, JKP Parking servis, JKP Direkcija za javni prevoz, JP Zavod za urbanizam, JKP Gorica, JKP Naisus i JKP Direkcija za izgradnju grada - navode iz koalicije “Niš, moj grad”.

Ukazuju na lošu organizaciju gradske vlasti; foto: T. R.Smatraju da je apsurdno što su na nekim funkcijama u niškim preduzećima ljudi iz Svrljiga i drugih mesta.

Možda je to i logičan sled događaja jer je niški odbor Srpske napredne stranke očigledno u problemu sa manjkom visokoškolovanih kadrova, pa moraju da “uvoze” iz manjih mesta. Zato su nam gradska preduzeća gubitaši - pišu u saopštenju.

Podneli su odborničke inicijative kojim traže rebalans budžeta zbog ekonomske krize i poskupljenja, kao i da se ispita način trošenja novca u sportskim klubovima, udruženjima građana i gradskim opštinama.

Recite građanima šta ste “šminkali”, a šta ste stvarno izgradili, velika je razlika između ta dva pojma, iako nas vi ubeđujete da je to jedno te isto. Gradili ste malo, a “šminkali” ste asfalt mnogo. Vidimo i da se dosta putuje, javnost mora da zna koju korist Grad ima od silnih putovanja. Kao da ne čujete predsednika koji stalno ponavlja da treba da se gradi, a ne da se rehabilituju putevi i da vam je more sada toplo, ali da će voda za kupanje zimi biti hladna - kažu iz koalicije “Niš, moj grad”.

Traže i da čelnici Grada podnesu izveštaj o tome šta su uradili za deset godina vlasti, kako bi uporedili, kažu, obećanja i rezultate.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.