Odbornici će sutra raspravljati racionalno i efikasno?

Izvor: NiskeVesti.rs, 10.Avg.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici će sutra raspravljati racionalno i efikasno?

Dnevni red sutrašnje sednice obuhvata 38 tačaka o kojima će raspravljati odbornici grada. Pored mnogobrojnih izveštaja o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova u minuloj godini na dnevnom redu naćiće se i odluke koje su prethodnih nedelja “prošle” Gradsko veće.

Na sutrašnjoj sednci pred gradskim odbornicima biće razmatrana odluka Gradskog veća da se izmeni i dopuni Generalni urbanistički plan, kojim se uređuje Lozni kalem i daje hetar zemlje Imleku za proširenje >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << proizvodnje.
Raspravljaće se takođe o davanju saglasnosti na produžetak roka fabrici Džonson elektrik da do aprila 2017. godine završi proširenje i dodatno zaposli 2400 radnika.
Biće reči i o izmenama planova generalne regulacije na teritoriji Niške Banje i Palilule, zbog kako je već rečeno širenje namena radnih zona koje već postoje, kako bi odgovarale većem broju investitora.
Po svemu sudeći biće interesantna tačka broj 6, koja predviđa razmatranje i odlučivanje o predlogu odluke o izmeni odluke o zaduživanju Grada Niša.
Ništa manje bitna nije ni tačka pod rednim brojem 13 koja predviđa razmatranje i odlučivanje o predlogu odluke o izmenama odluke o naknadama odbornika, članova radnih tela i odborničkih grupa u Skupštini Grada.
Među zadnjim tačkama predviđena je i ona u kojoj će se razmatrati imenovanje glavnog urbaniste grada.

"Ja se nadam da ćemo preći svih 38 tačaka sutra i da će rasprava među odbornicima teći u fer i demokratskom duhu. Siguran sam bićemo racionalni i efikasni", rekao je za Niške Vesti Rade Rajković, predsednik Skupštine Grada Niša.
On dodaje da je Skupština Grada partner Gradonačelniku i Gradskom veći i da neće biti odugovlačenja.
"Postoji jaka kopča između izvršne i zakonodavne vlasti i nećemo dozvoliti da se nagomilavaju tačke u zakonodavnoj vlasti i Skupštini Grada. Kako materijali dolaze sa Gradskog veća mi brzo reagujemo u skladu sa zakonom", rekao je Rajković za naš portal.
Sutrašnja sednica zakazana je neobično rano u 8 sati, kako je do sada bila praksa, građanski predstavnici na sednice su uglavnom pozivani od 9 sati, ali skoro nikada sednica nije počela u zakazano vreme zbog kašnjenja u dolasku odbornika.
Prenos Skupštine Grada biće emitovan na NTV.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra na sednici SG Niša o javnim preduzećima i GUP-u

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Avg.2016

Kako je najvljeno sutra će niški odbornici između ostalog, raspravljati o radu javnih preduzeća i o izmeni i dopuni Generalnog urbanističkog plana...Poseban akcent je na izmeni i dopuni GUP-a i uređenju zemlje od jednog hektara na Loznom kalemu, koji se daje "Imleku" za proširenje svog poslovanja...Sednica...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.