Odbačene prijave za neetično postupanje protiv niške Kardiohirurgije

Izvor: JužneVesti.com, 22.Feb.2024, 18:44

Odbačene prijave za neetično postupanje protiv niške Kardiohirurgije

Komitet za profesionalnu etiku Univerziteta u Nišu odbacio je prijave protiv Klinike za kardiohirurgije za navodno neetično postupanje i zbog ispitivanja tromboze kod kovid bolesnika, saopštio je rukovodilac Kardiohirurgije Dragan Milić.

Ukupno četiri prijave podnete su protiv Kardiohirurgije i Komitet ih je na današnjoj sednici odbacio.

Po dve prijave podneli su direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić i šef katedre UNO Hirurgije Miroslav >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Stojanović. Cela naša Klinika zahvalna je svim članovima Komiteta za profesionalnu etiku Univerziteta u Nišu na akademskoj čestitosti. Opšti interes i Istina bili su danas iznad ličnih animoziteta, netrpeljivosti i ljubomore - objavio je Milić na Fesbuku.

U prvoj prijavi podnetoj protiv Klinike za kardiohirurgiju, kako je Milić ranije rekao, osporavaju rezultati rada studije koja je radjenana na Klinici tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije koronavirusom 2020. godine.

Podsetimo, početkom februara Klinički centar u Nišu formirao je komisiju koja će ispitivati da li se na Klinici za kardiohirurgiju opravdano troši lek Simdax, koji se koristi za jako oštećeno srce, a Milić je rekao da se nad lekarima Kardiohirurgije vrši "orkestrirani mobing".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milić: Odbačene prijave za neetično postupanje protiv niške Kardiohirurgije

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2024

Komitet za profesionalnu etiku Univerziteta u Nišu odbacio je prijave protiv Klinike za kardiohirurgije za navodno neetično postupanje i zbog ispitivanja tromboze kod kovid bolesnika, saopštio je rukovodilac Kardiohirurgije Dragan Milić, prenose Južne vesti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Odbačene sve četiri prijave Kliničkog centra protiv Klinike za kardiohirurgiju u Nišu zbog navodnog neetičkog postupanja

Izvor: Danas, 23.Feb.2024, 12:06

Komitet za profesionalnu etiku Univerziteta u Nišu odbacio je prijave Kliničkog centra protiv Klinike za kardiohirurgiju zbog navodnog neetičkog postupanja u četiri slučaja, među kojima je i naučno ispitivanje tromboze kod kovid bolesnika pre tri i po godine, saopštio je dr Dragan Milić, direktor...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.