Obnovljene tezge za moderniji izgled Durlanske pijace

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2021, 17:09

Obnovljene tezge za moderniji izgled Durlanske pijace

Najveća pijaca u niškom naselju Durlan ima moderniji izgled, jer je dobila obnovljene opštinske tezge koje izgledaju identično i sa više drvenih delova i ukrasa nego pre. One su, kako kažu u Opštini Pantelej, namenjene pretežno cvećarima i zanatlijama. Dugoročni cilj je, kažu nadležni, da štandovi budu i turistička postavka u Panteleju.

15 tezgi bez najlona, limova i zarđalih konstrukcija, već sa dosta drveta i identičnog izgleda, od danas je funkcionalno na obodu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pijace, tik uz Knjaževačku ulicu.

Do sada je postavljeno petnaest tezgi sa izlagačko-prodajnom namenom, pretežno za cvećarsku i zanatsku proizvodnju a preostale, u približnom broju, biće ustupljene udruženjima građana koja se bave negovanjem starih zanata, izradom rukotvorina i proizvoda domaće radinosti kao i očuvanjem vrednosti tradicionalne kulture ovog kraja - kažu u Panteleju.

Predsednica Opštine Nataša Stanković je rekla da su štandovi renovirani u sklopu akcije uređenja pijace, kao i da su efekti tog plana vidljivi. Obezbeđeno je više parking mesta, a postavljene su i kante otpatke na obodu pijace.

Zajednička procena je da svi inovirani i uniformno doterani štandovi budu trajno stacionirani na glavnom prilazu pijaci, u vidu stalne izložbeno-prodajne postavke koja bi u perspektivi mogla biti i deo turističke ponude Opštine Pantelej, kao prepoznatljivog „čuvara tradicije“ - kažu u Opštini.

Opsežnije aktivnosti na preuređenju prostora Durlanske pijace pokrenula je Opština Pantelej, a sprovode se u saradnji sa JKP Tržnica.



Za cvećei zanatlije; foto: FB Opština Pantelej



Za cvećei zanatlije; foto: FB Opština Pantelej

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.