OK Niš avgusta počinje pripreme za sezonu u kojoj želi da osigura povratak u elitu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jul.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OK Niš avgusta počinje pripreme za sezonu u kojoj želi da osigura povratak u elitu

Pripreme za novu sezonu u kojoj će Odbojkaši klub Niš probati da se vrati u Superligu, niški odbojkaši počeće u prvoj polovini avgusta. U toku su pregovori sa igračima, a zasad su samo David Kovač i Aleksa Batak napustili klub.

U Odbojkaškom klubu Niš, koji je prošle sezone u finišu Superlige izgubio status člana elitnog ranga takmičenja, spremaju se za početak priprema.

Zasada nema nečeg novog, postigli smo načelno dogovore sa većinom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << igrača koji su bili u timu i prošle sezone. Većina ostaje da nastavimo borbu za klub i povratak u Superligu. Zavisi nam dosta od prelaznog roka, igrači traže ono što je najbolje za njih. Prelazni rok je produžen, pa zato i imamo više vremena da sastavimo tim. U pregovorima smo sa nekim iskusnim igračima koji bi nam pomogli - kaže Dragan Svetozarević, trener Niša.

Početak priprema bez trenera; foto: Vanja Keser

U odnosu na prošlu sezonu, Niš je ostao bez Davida Kovača koji je otišao u italijansku Kostelanu i Alekse Bataka koji će verovatno na pozajmicu u neki superligaški tim.

Očekuje se da neki klubovi, poput Zvezde i Vojvodine, daju mlade igrače na pozajmicu. Nama trebaju i iskusniji igrači koji bi mogli da iznesu teret druge lige i ulaska u prvi rang takmičenja. Ima još vremena, možda će biti drugačije nego prošle godine. Prošle sezone su nam igrači odlazili tokom takmičarske godine, ali sada nam je plan da, kako vreme prolazi, budemo sve jači i jači - dodaje Svetozarević.

Početak priprema je planiran 6. Ili 13. avgusta, kada će biti prozivka. Ekipa će prve treninge odraditi bez Dragana Svetozarevića koji ima obaveze u stručnom štabu Slovenije koja se ove godine takmiči na Evropskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj.

Takmičenje u novoj sezoni Prve lige verovatno počinje oktobra ove godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.