Nova stolarija i obnova fasade niške OŠ “Stefan Nemanja” i vrtića u Grdelici

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2023, 11:47

Nova stolarija i obnova fasade niške OŠ “Stefan Nemanja” i vrtića u Grdelici

Osnovna škola “Stefan Nemanja”, vrtić u Grdelici i Dom kulture u Vladičinom Hanu neki su od objekata u koje će u energetsku sanaciju zajednički uložiti Ministarstvo energetike i lokalne samouprave.

U sanaciju osnovnih i srednjih škola, upravnih zgrada, vrtića, domova kulture, domova zdravlja, sportskih objekata, postrojenja za preradu vode i javnog osvetljenja ukupno će biti uloženo 665 miliona dinara i to u 21 lokalnoj samoupravi.

Sa ministarkom rudarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i energetike Dubravkom Đedović Handanović potpisala sam u Vrnjačkoj Banji ugovor o energetskoj sanaciji OŠ “ Stefan Nemanja” u GO Pantelej koja će zahvaljujući zajedničom ulaganju države i grada dobiti novu stolariju i fasadu - napisala je gradonačelnica Niša na zvaničnom Fejsbuk profilu.

Osim Niša, sa juga novac za stolariju i fasade dobijaju i Leskovac, Vladičnin Han, Pirot, dok će u Bosilegradu biti uloženo u javno osvetljenje.

Ministarka energetike Đedović Handanović istakla je da se ulaganjima u povećanje energetske efikasnosti u rekonstruisanim javnim objektima smanjuje potrošnja energije od 20 do 50 odsto, troškovi energije i zimi i leti, i bolje štiti životna sredina.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.