Nova mere na niškim pijacama i pojačana kontrola

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jul.2020, 12:18

Nova mere na niškim pijacama i pojačana kontrola

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, JKP Tržnica je ponovila, revidirala i pojačala mere zaštite od kovida 19, pa su sada maske i distanca obavezne. Ograničava se i ukupan broj ljudi u zatvorenom i u pijačnim lokalima, a obavezna je dezinfekcija kao i kontrola.

Maske moraju da nose i kupci i prodavci, ali i zaposleni u JKP Tržnica.

Okupljanje u zatvorenom prostoru ograničava se na maksimalno 100 osoba uz minimalno 4 kvadratna metra površine >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << po osobi uz poštovanje distance od najmanje 2 metra i obavezno korišćenje zaštitne maske - jedna je od mera.

Dezinfikovaće se korisnici, a u lokalima su dozvoljena maksimalno 2 kupca.

JKP Tržnica Niš treba tokom radnog vremena pijaca da obezbedi rad službi koje će pratiti da li se učesnici u kupoprodaji pridržavaju propisanih mera (zaštitna oprema) i da li se poštuje socijalna distanca među kupcima. Pažnju treba obratiti i na poštovanje socijalne distance na ulazima u pijacu - piše u Odluci.

Preporuka je i da na svakom prodajnom mestu radi samo jedan prodavac.

Podsetimo, od 2. jula je, kako su rekli u niškom Kliničkom centru, drugi pik prvog talasa epidemije virusa korona, a broj zaraženih se uvećava na dnevnom nivou.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez svadbi u Zaječaru i Majdanpeku; Maske obavezne i u Negotinu, a u Boru za sada bez ograničenja

Izvor: Bor030.net, 07.Jul.2020

Štabovi za vanredne situacije Grada Zaječar i opština Negotin i Majdanpek doneli su niz mera u sprečavanju širenja kovida-19, pa i odluku da su maske, pored javnog prevoza, obavezne i u zatvorenom prostoru. Do 20. jula na teritoriji Grada Zaječara zabranjena su svadbena veselja, proslave krštеnja...

Nastavak na Bor030.net...

Obavezne zaštitne maske prilikom dolaska u Korisnički centar Novosadske toplane

Izvor: Radio 021, 08.Jul.2020, 07:26

Poseta Korisničkom centru Novosadske toplane zbog trenutne epidemiološke situacije moguća je samo uz obavezno korišćenje zaštitnih maski, saopštilo je ovo javno preduzeće...Takođe, neophodno je striktno poštovanje mere fizičke distance, a broj korisnika u prostorijama je ograničen i na ulazu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.