Nišu nedostaje Opšta bolnica - moguća izgradnja pored Doma zdravlja

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Nov.2022, 15:10

Nišu nedostaje Opšta bolnica - moguća izgradnja pored Doma zdravlja

Nišu nedostaje opšta bolnica, saglasili smo se u razgovoru sa direktorom Doma zdravlja prof. dr Miloradom Jerkanom i pomoćnicom direktora Danijelom Nešić svesni preke potrebe sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tokom sastanka.

"Prostora za izgradnju opšte bolnice, o čemu smo razgovarali, imamo pored Doma zdravlja. To znatno umanjuje troškove izgradnje i doprinosi racionalnijoj organizaciji i radnom angažovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << zaposlenih. Postojanjem opšte bolnice povećao bi se kvalitet usluga Doma zdravlja, ali i smanjio pritisak pacijenata prema Univerzitetskom kliničkom centru. Niški Dom zdravlja godišnje pruži sedam miliona zdravstvenih usluga, a dnevno kroz tu zdravstvenu ustanovu prođe između 10.000 i 12.000 građana", dodala je gradonačelnica Sotirovski.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš bi konačno mogao da dobije opštu bolnicu, dilema oko lokacije

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2022

To što je Niš jedini veći grad u Srbiji koji nema opštu bolnicu moglo bi da se promeni, pošto gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da je ona neophodna i da za nju ima prostora pored Doma zdravlja. Direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić, koji je više puta ukazivao da je nedopustivo...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.