Nisomnija i Čupin memorija za vikend, bez obzira na vremenske uslove

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2023, 14:10

"Nisomnija" i "Čupin memorija" za vikend, bez obzira na vremenske uslove

Muzički festival Nisomnia održaće se ove godine 16. i 17. juna od 20 sati u dvorištu Univerziteta, popularnoj Banovini. Treći dan festivala rezervisan je za tradicionalni “Čupin memorijal - Najvažnije je biti zdrav” i nastupe mladih niških bendova. Organizatori su rekli da će u slučaju kiše, biti kraćih pauza, nakon kojih će program biti nastavljen.

Prve večeri festivala, umetnička direktorka Ana Živanović najavila je bendove Erhamtraut, Tri >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kapljice, Dža ili Bu i Sunshine, koji će za razliku od ostalih bendova održati koncertni nastup u trajanju od sat i po.

Druge večeri, Živanović je rekla da će nastupiti bendovi Bitter Taste, Metallica tribute bend Black, Mortal Kombat i Negativ, koji će poput Sunshine-a održati koncertni nastup u Nišu.

Nadamo se da će nas vreme poslužiti i da izguramo do kraja ove godine u Banovini. Bez obzira na kišu, program se neće prikadati, jedino ako bude bilo mnogo grmljavine, moraćemo zbog tehnike da prekinemo nastupe, ali nadamo se da do toga neće biti - rekla je Ana Živanović.

Direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić istakao je da će se ovogodišnja Nisomnia održati u Banovini kako bi se smanjili troškovi osvetljenja, ozvučenja, obezbeđenja i drugi prateći troškovi, koje bi imali da se festival održava na otvorenom, kao prethodnih godina na platou Tvrđave, te da će zbog toga program biti mnogo kvalitetniji i atarktivniji.

Trudimo se da napravimo nešto što nosi neki stepen eksluzive i što ćete moći da doživite samo ako posetitite Nisomniu i što se neće u tom ili sličnom obliku neće ponoviti. Trudili smo da i cena bude što je moguće popularnija i kada se sve to uzme u obzir, kulturni kontekst je vrlo podsticajan, zbog toga bi se trebalo truditi da karte ne budu preskupe, da bi ljudi mogli da posete što više događaja, u skladu sa svojim kupovnim mogućnostima - rekao je Savić.

Karte za Nisomniju koštaju 1.000 dinara i mogu se nabaviti u knjižari Niškog kulturnog centra i knjižari Indigo.

Poslednje večeri festivala, u nedelju, 18. juna biće održan “Čupin memorijal” a na kojem će Nišlije imati priliku da čuju bendove Mokri Jazz, Djole8, Stain, Ego i Mitra Zorića, rekla je Jovana Milenković iz Balkanroka i najavila da će i ove godine memorijal biti humanitarnog karaktera za pomoć devojčici iz Bora Irini Trojanovski, koji boluje od Tar sindroma, kako bi lečenje nastavila u inostranstvu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.