Nišlije peticijom traže hitnu obustavu plana izgradnje reciklažnog dvorišta na Bulevaru

Izvor: JužneVesti.com, 22.Apr.2023, 18:08

Nišlije peticijom traže hitnu obustavu plana izgradnje reciklažnog dvorišta na Bulevaru

Zbog najava da će reciklažno dvorište biti u blizini njihovih zgrada, stanari Ulice Branka Krsmanovića okupili su se danas da iskažu svoje nezadovoljstvo. Dok jedan deo njih, nakon kontakta sa gradonačelnicom Niša, veruje da će sve biti u korist građana, drugi smatraju da bi takva izgradnja imala štetne posledice po ljude i okolinu zbog čega pokreću peticiju.

Peticijom traže da se plan izgradnje tog reciklažnog dvorišta odmah obustavi i da se umesto toga izradi detaljna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << studija uticaja na životnu sredinu.

Tražimo pronalazak sigurnijeg mesta za izgradnju koje neće štetiti zdravlju i sigurnosti stanovnika u ovom području. Molimo vas da ozbiljno razmotrite našu zabrinutost i da preduzmete mere koje će osigurati sigurnost i dobrobit naše zajednice - navode u peticiji.

Peticiju će predati Gradu; foto: G. B.Napominju i da se već suočavaju sa brojnim problemima poput buke, zagađenja vazduha i vode, kao i da će izgradnja reciklažnog dvorišta tome još doprineti.

To smatra deo stanara, a profesionalna upravnica Violeta Đorić kaže da je juče tokom dana stupila u kontakt sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski koja je uverila da će upravo reciklažno dvorište smanjiti divlje deponije koje niču u okolini.

Napominje i da su prvobitnu zabrinutost izazvala nagađanja zbog nedovoljno zvaničnih informacija.

Ono što sam dobila kao informaciju je da je to urađeno baš zato da bi se sklonile one male deponije pored podzemnih kontejnera. I ovde se ne radi o komunalnom otpadu koji može smrdeti i privući bube i pacove, već samo privremeno odlaganje kabastog otpada koji će se na 2-3 dana odlagati potpuno besplatno na deponiju - kaže Đorić.

Upravnica ističe da je ovo za sada najbolji i najefikasniji način da se suzbiju male divlje deponije, ali da očekuje da se u narednom periodu nađe neko adekvatnije sistemsko rešenje.

Oni koji nisu saglasni sa tim delom stanara, kako su najavili, peticiju će predati Gradu dok se ne ispita rizik od zagađenja i štetnnosti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.