Nišlija Ninoslav Milenković stohiljaditi putnik u ovoj godini

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Maj.2017, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlija Ninoslav Milenković stohiljaditi putnik u ovoj godini

Avio-letom na redovnoj liniji Dortmund- Niš na Aerodrom „Konstantin Veliki” danas tačno u 11 časova sleteo je stohiljaditi putnik u ovoj godini.

Bio je to Ninoslav Milenković, mladi inženjer iz Niša kojem su ovim povodom prigodne poklone uručili gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor arodroma Vladica Đurđanović.

Svečanost je priređena najviše zbog toga što niški aerodrom u poslednje vreme postiže izuzetne rezultate i obara sve dosadašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << rekorde u broju putnika. Milenković je rekao da stalno koristi avio prevoz iz Niša do Dortmunda, gde mu živi porodica, a on je u Nišu i radi kao rukovodilac proizvodnje u poznatoj niškoj firmi „E Reciklaža“

Od početka organizovanja redovnog avio saobraćaja od Niša do Malmea u Švedskoj, Bazela u Švajcarskoj, Dortmunda i Memingena u Nemačkoj i Ajndhovena u Holandiji koje organizuje „Viz-er”, odnosno do Milana u Italiji preko aerodroma u Bergamu, Berlina i Dizeldorfa u Nemačkoj i Bratislave u Slovačkoj sa „Rajanerom”, broj putnika koji sa niškog aerodroma stalno se i višestruko povećava.

U odnosu na prethodni period, kada je broj preveženih putnika iz Niša avionom do evropskih gradova, odnosno do Niša bio godišnje prosečno oko 25.000 (rekord je doskora bila 2006. godina sa 35.218 preveženih putnika), u prošloj 2017.godini broj korisnika usluga povećan je na 124.917 putnika.

Uvođenjem još nekih novih avio linija u ovoj godini, rečeno je danas, rukovodstvo Niša i Aerodroma „Konstatin Veliki” očekuju da će biti  preveženo verovatno i preko 300.000 putnika.

Toma Todorović

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Na niškom aerodromu 100.000 putnika za 4 meseca

Izvor: JužneVesti.com, 08.Maj.2017

Nišlija Ninoslav Milenković je 100.000. putnik niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” u ovoj godini, zbog čega je dobio simbolične poklone. Njega su na aerodromu, pored gradonačelnika Darka Bulatovića i direktora Vladice Đurđanovića, dočekali i niški novinari, među kojima...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.