Niški stonoteniseri sa invaliditetom osvojili dve bronze na ekipnom Prvenstvu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 02.Nov.2020, 10:23

Niški stonoteniseri sa invaliditetom osvojili dve bronze na ekipnom Prvenstvu Srbije

Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Nais osvojio je bronze u obe muške kategorije na ekipnom Prvenstvu Srbije, održanom u zrenjaninskoj hali "Medison". U niškom klubu kažu da je na početku godine cilj bio da budu među prvih pet, a dva trofeja dala su im podstrek da nastave da rade još kvalitetnije.

U kategoriji T1-5 ekipu Naisa činili su Bojan Stamenković i Miloš Stojiljković, koji su ostvarili sedam pobeda i dva poraza i tako dvodelno takmičenje završili kao treći. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << U kategoriji T6-10 Bojan Jovanović, Nikola Jovanović, Dario Stošić i Miloš Tasić zabeležili su devet pobeda i dva poraza i ostvarili isti, visoki plasman.

Ekipe su vodili treneri Vladan Živković i Dušan Anđelković, oni su u saradnji sa glavnim trenerom ekipe Milošem Milenkovićem odaradili svoj deo posla na najvišem nivou. Dobra analiza protivnika, taktičko postavljanje ekipe, pravi saveti u bitnim trenucima kada se odučuje o pobedniku značajno su doprineli ovim sjajnim rezultatima - kažu u klubu.

U obe konkurencije prva dva mesta osvojili su klubovi Spin i Tvrđava 021 - oba iz Novog Sada. U Naisu kažu da najveći broj reprezentativaca dolazi upravo iz ova dva kluba, kao i da imaju značajno veći budžet što se odražava na uslove za rad, broj trenera, pripreme i opremu.

Ovo je za nas izuzetan uspeh imajući u vidu sve okolnosti, pre svega smanjen broj treninga zbog virusa covid-19, takođe i mali broj turnira ove godine. Cilj koji smo imali na početku godine da u obe kategorije budemo u prvih pet ekipa je ispunjen u potpunosti, a kvalitetnim radom i upornošću došli smo i do dva trofeja. Ovaj uspeh je podstrek da u narednoj godini radimo još kvalitetnije i pokušamo da dođemo bar do jednog drugog mesta - kažu u niškom klubu.

Nadaju se i da će do kraja godine uspeti da se održi i Prvenstvo Srbije u pojedinačnoj konkurenciji, a do tada nastavljaju sa treninzima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.