Niški političari složni u svirci, ali ne i u ideologijama

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2016, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški političari složni u svirci, ali ne i u ideologijama

Na niškoj političkoj sceni u predizbornoj kampanji je sve moguće, pa su se tako Dejan Rajčić iz Nove Srbije, Igor Novaković SPS i Branislav Jovanović NPS okupili i svirali gitare i bubanj. Kažu, okupljanje je kolegijalno i nije bilo govora o potencijalnim koalicijama.

Nakon emisije na jednoj od niških televizija, kako kaže Jovanović, ova trojka otišla je do Rajčićevog mini-studija i odlučila da zasvira.

Pozvao nas je na kafu posle emisije. On u studiju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vežba za Nišvil i prvo je meni i Igoru svirao pesme iz filmova koje sam ja gledao kao mlađi, a koje će on da svira na festivalu. Onda se rodila ideja da se slikamo sa instrumentima, a ispostavilo se da nižu muzičku školu imamo i ja i Novaković - rekao je Jovanović.

Iako sva trojica dolaze iz različitih stranaka, razgovora o koalicijama, kako kaže Jovanović, nije bilo, mada saradnju sa Rajčićem pamti po dobrom.

Sa Rajčićem sam bio u izvesnom periodu u vlasti i to je bio jedan od najuspešnijih perioda koje sam ja proveo u vlasti. Tada smo radili kolektor od 650 miliona dinara i tada su novac za Niš obezbedili Mlađan Dinkić i Velja Ilić. To nas je spojilo i tom periodu, kao i onom sa Simonovićem imam najbolje mišljenje - rekao je Jovanović.

"Slike sa probe" na svoj Fejsbuk profil postavio je Dejan Rajčić, a prvi komentatori bili su opet političari - Ljubivoje Slavković, Srđan Aleksić i Aleksandar Višnjić. I dok ih Slavković i Višnjić kude, Aleksić pozdravlja društvo, a Rajčić mu replicira sa "hvala predsedniče GO Medijana".

I Rajčić potvrđuje da su slike “političkih svirača” iz njegovog podruma. Kaže da je okupljanje bilo kolegijalno i spontano i da se nije pričalo o koalicijama.

Ako smo politički protivnici, nismo neprijatelji. To je oduvek bilo moje načelo u bavljenju politikom, jer svako može da pruži nešto dobro i može nešto dobro da uradi - kaže Rajčić.

Kaže da neće nastupati na glavnom stejdžu na Nišvilu, ali hoće na nekoj od besplatnih bina, kao što su, kako kaže svirali Nišlijama za Novu godinu.

Ja sam roker ceo život i zbog politike sam morao da se ošišam. Meni je sve rokenrol u životu -  kroz smeh zaključuje Rajčić.

Podsetimo, Jovanović je na listi “Niš, moj grad” i u koaliciji je sa DS, SDS i LDP. Rajčićeva Nova Srbija podržava listu “Iskreno za Niš” generala Momira Stojanovića, a prethodne 4 godine je bila deo vladajuće većine okupljene oko SNS.

Novakovićevog imena nema ni na jednoj listi, ali je, kako je rečeno u SPS, pružio podršku toj partiji na svim nivoima iako je dugo vodio ličnu kampanju za gradonačelnika.

Inače u Nišu je ovih dana popularno da političari sviraju, pa su tako proteklog vikenda sa gitarama pred Nišlijama nastupili lider "Levice Srbije" Borko Stefanović i kandidat za gradonačelnika Niša ove stranke Miroslav Miša Jović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.