Niški odbor Narodne zvanično podržao Aleksića za predsednika stranke

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jul.2023, 13:57

Niški odbor Narodne zvanično podržao Aleksića za predsednika stranke

Gradski odbor Narodne stranke u Nišu zvanično je pružio podršku Miroslavu Aleksiću u kandidaturi za predsednika te stranke. Kako navode, smatraju da je on opravdao epitet najpopularnijeg i najhrabrijeg političara u Srbiji i da apsolutno ima kapacitet da preuzme rukovođenje stranke.

Skupština stranke 22. oktobra; foto: S. V. Sa 14 člasova za i 3 protiv, članovi Gradskog odbora doneli su odluku o apsolutnoj podršci Miroslavu Aleksiću u kandidturi za predsednika Narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stranke, koji će biti izabran na redovnoj skupštini stranke 22. oktobra.

Gradski odbor Niš smatra da je Miroslav Aleksić svojim dosadašnjim opozicionim radom i aktivnostima kako na organizaciji stranke tako i kao šef poslaničkog kluba Narodne Stranke u Skupštini Srbije opravdao epitet najpopularnijeg i najhrabrijeg političara u Srbiji i da apsolutno ima kapacitet da preuzme rukovođenje stranke - saopštili su.

Navode da se tako niški ogranak stranke pridružio većini gradskih i opštinskih odbora u Srbiji koji su dali podršku potpredsedniku i doskorašnjem predsedniku izvršnog odbora Narodne stranke Miroslavu Aleksiću.

Podestimo, predsedništvo Narodne stranke, na čelu sa Vukom Jeremićem, u subotu, 15. jula izabralo je novi Izvršni odbor, sa čijeg je čela smenjen Miroslav Aleksić. Predsednik niškog Gradskog odbora Narodne stranke Đorđe Stanković, rekao je da je Jeremić iskoristio mogućnost koje mu Statut daje kao predsedniku da smeni ljude smatra nepodobnim.

Krajem prošlog meseca pojavile su se informacije da je većina odbora u Narodnoj stranci za to da umesto Vuka Jeremića predsednik bude Miroslav Aleksić i da je među njima i niški Odbor, što su sada zvanično potvrdili.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.