Niški Univerzitet među 8 % najboljih svetskih visokoškolskih ustanova

Izvor: JužneVesti.com, 06.Maj.2021, 12:31

Niški Univerzitet među 8 % najboljih svetskih visokoškolskih ustanova

Od skoro 20.000 visokoškolskih institucija, prema najnovijem merenju Centra za svetske univerzitetske rang liste, Univerzitet u Nišu rangirao se na 1580. mesto po kvalitetu fakulteta, obrazovanja, kao i po učinku istraživanja. Iz Univerziteta navode da su na evropskom nivou na 539. poziciji, dok u Srbiji zauzimaju treće mesto.

Univerzitet u Nišu se i ove godine nalazi među 2.000 najboljih visokoškolskih ustanovama u svetu, a prema podacima Centra ukupno ih je 19.788. Univerzitet >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Nišu zauzeo 1580. poziciju; foto: printscreen/Univerzitet u Nišu

Ova pozicija Univerzitet u Nišu svrstava u 8% najboljih svetskih visokoškolskih institucija - piše na sajtu niškog Univerziteta.

Kako piše u dopisu koji je dobio rektor Dragan Antić, nedavno izabran na tu poziciju po četvrti put, rangiranje je zasnovano na kvalitetu obrazovanja i fakulteta, zaposlenosti studenata, kao i rezultatima istraživanja.

Inače, Centar za svetske univerzitetske rang liste (Center for World University Rankings – CWUR) objavljuje najveće akademske rang liste, a rezultati su plasirani na osnovu kvaliteta obrazovanja, zaposlenja bivših studenata, rezultata istraživanja, ne oslanjajući se na ankete i podatke univerziteta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Univerzitet u Nišu među osam odsto vodećih svetskih univerziteta

Izvor: JUGpress.com, 07.Maj.2021, 09:16

NIŠ..Prema najnovijem merenju Centra za svetske univerzitetske rang liste, Univerzitet u Nišu se nalazi na 1580. mestu na listi od dvadeset hiljada svetskih univerziteta...Ova pozicija Univerzitet u Nišu svrstava u 8 posto najboljih svetskih visokoškolskih institucij...Među evropskim univerzitetima,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.