Niški PSG: Industrijska proizvodnja pada, gde su Vučićeve fabrike?

Izvor: JužneVesti.com, 13.Nov.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški PSG: Industrijska proizvodnja pada, gde su Vučićeve fabrike?

Industrijska proizvodnja u Srbiji u junu ove godine je opala za 6,1 % u odnosu na isti mesec prošle godine, a u odnosu na prosek 2018. godine manja je za 2,5 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku, a prenosi niški odbor Pokreta slobodnih građana. To govori, kako kaže niški poverenik PSG Predrag Jovović, da su silna otvaranja fabrika, kojima se vlast hvali, zapravo samo marketinški potezi.

Jovović zato pita gde je niški industrijski bum o kojem govore predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Priče o Nišu kao gradu budućnosti, sa privredom koja počinje da “cveta” sa novootvorenim fabrikama za koje Vučić kaže “da oni ni u snovima nisu mogli da ih dovedu u Niš” ne mogu da kompenzuju desetine onih koje već postoje i koje zbog svoje dinamike i potreba proizvode sve manje - priča Jovović.

Poverenik PSG kaže da se “SNS vlast reklamira nikad bolje i nikad više”. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koristi svaku priliku, kaže Jovović, da podseti na nove fabrike koje su otvorene u Srbiji (početkom godine rekao je da ih je za pet godina otvoreno 180).

Postavlja se pitanje, da li fabrike u Srbiji rade samo dok se predstavnici vlasti slikaju na njihovom otvaranju, jer dok se svakih mesec dana otvaraju pogoni stranih kompanija i najavljuju nove strane investicije, industrijska proizvodnja pada već pune dve godine. Ono što u Srbiji imamo je najbrži rast proizvodnje obećanja - rekao je Jovović.

On zaključuje da je po tim obećanjima, Srbija je lider, ne samo u regionu, nego i u Evropi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.