Niške demokrate: Gradska vlast hitno da reaguje po pitanju Divljane

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niške demokrate: Gradska vlast hitno da reaguje po pitanju "Divljane"

Nekoliko decenija staro odmaralište u Divljani, koje je neko vreme bilo i Centar za prihvat izbeglica, ruinirano je, a radnici su zaboravljeni, istakao je prvi čovek niškog DS-a i jedan od lidera SzS Miodrag Stanković. Tražio je hitnu reakciju nadležnih u Nišu po pitanju "Divljane", kako bi ovo odmaralište bilo funkcionalno od jeseni, a roditelji mogli da pošalju decu na rekreativnu nastavu po pristupačnim cenama.

Stanković je, kako su saopštile niške demokrate, obišao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "Divljanu" sa predsednikom sindikata "Sloga" Dejanom Ilićem, gde su konstatovali pustoš, na mestu koje je nekada bilo prepuno dece. Kako su naveli, zaposleni u ovom odmaralištu rekli su da je situacija alarmantna.

Ako Grad Niš sada u julu i avgustu ne preduzme nešto, ne adaptira objekte, kako bi u septembru izašli na tržište sa ponudama za rekreativnu nastavu, nama je sledeća godina propala i to bi bio kraj za našu ustanovu – rekla je zaposlena Dragana Đorđević.

Prvi čovek DS-a išao u Divljanu; Foto: DS Inače, zaposleni u ovoj ustanovi su, kako kažu, duže od godinu dana bez plate i nemaju overene zdravstvene knjižice.

Stanković ističe i da će septembra deca poći u škole, a neće imati gde da idu na rekreativnu nastavu.

Veliki broj osnovnih škola, oko 6.000 dece čeka septembar mesec kada treba da se reši situacija gde će oni pohađati rekreativnu nastavu. Važno je roditeljima da li će da izdvoje nekih 8.000 dinara za rekreativnu nastavu u Divljani ili će morati da daju nekih 20.000 dinara za Kopaonik ili negde drugde – rekao je lider niškog DS-a.

Podsetimo, većnica Tijana Đorđević Ilić je krajem juna najavila da će Grad Niš za nekoliko meseci pronaći rešenje za "Divljanu". Dodala je da će Grad Niš, čija je Skupština i osnivač odmarališta, preuzeti dugove i radnike "Divljane" i ponovo "oživeti" ustanovu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.