Niška Trgovinska škola proslavila 125 godina postojanja

Izvor: JužneVesti.com, 07.Maj.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška Trgovinska škola proslavila 125 godina postojanja

Pre tačno 125 godina, niška trgovačka omladina osnovala je Trgovinsku školu u Nišu, iz koje srednjoškolci izlaze kao trgovci, aranžeri, komercijalisti ili tehničari. Direktor Sreten Milenković kaže da je najveća prednost ove stručne škole praksa koja đake priprema za zaposlenje.

Upriličena je i prigodna proslava; foto: J. A.Na proslavi rođendana škole, direktor Milenković je naglasio i da “trgovinom može da se bavi svako, ali da trgovac ne može da bude svako”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Najveće prednosti Trgovinske škole su pre svega što je to srednja stručna škola koja najviše poklanja pažnju praksi, što znači da imamo treći stepen 3 godine i učenici nakon toga odmah mogu da krenu sa zapošljenjem. Naravno imamo i 4. stepen gde učenici mogu da nastave sa školovanjem, imaju prohodnost na fakultete i isto tako se zapošljavaju i posle 4. stepena. Ima dosta prakse, tako da su oni već spremni radnici - rekao je Milenković.

Od dana osnivanja daleke 1893. godine do današnjeg dana, kaže direktor, školu je završila 121 generacija, odnosno više od 16.000 trgovaca različitih profila.

Pratili smo potrebe razvoja niške trgovačke čaršije i prilagođavali se burnim i dramatičnim promenama uslova života u Srbiji - naveo je Milenković.

Svečana proslava održana je u Lutkarskom pozorištu i na njoj su, pored zaposlenih, prisustvovali i “prijatelji škole”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

125 godina Trgovinske škole Niš

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Maj.2018

Pre tačno 125 godina Niška Trgovačka omladina otvorila je svoju nedeljnu-prazničnu Trgovačku školu, nadahnuta uverenjem da samo pismen i školovan trgovac može biti od koristi i sebi i društvenoj zajednici...Hrabrim, ali još uvek nesigurnim koracima  otpočela je s radom krajem 19.veka. U 20.veku,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.