Niš predsedava Klubom gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Jun.2021, 08:46

Niš predsedava Klubom gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem

Niš će perdsedavati Klubom gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, a za prvog predsednika Kluba izabrana je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Potpisivanjem Povelje u Beogradu je osnovan Klub gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem pri NALED-u sa ciljem podsticanja ekonomskog razvoja i unapređenja privrednog ambijenta koga čine gradovi i opštine, nosioci međunarodnog certifikata BFC SEE.

Obraćajući se predstavnicima više >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << od 20 gradova i opština, Dragana Sotirovski je zahvalila na izboru i ukazanom poverenju i navela da će fokus aktivnosti Kluba biti na stvaranju boljih uslova za ekonomski razvoj u Srbiji, kao i da BFC certifikat povezuje srpske gradove i opštine sa gradovima i opštinama u regionu Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope.

Okupljeni u Klubu, uz podršku NALED-a, imaćemo mogućnost da utičemo na aktuelne reformske procese od značaja za lokalnu samoupravu i stvaramo nove mogućnosti projektnog finansiranja lokalnih samouprava kroz susrete i razgovore sa potencijalnim donatorima, ukazala je Dragana Sotirovski predstavljajući program Kluba.

Nosioci međunarodnog certifikata BFC je više od 20 gradova i opština, a još sedam je u postupku njegovog dobijanja.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.