Niš na fotografijama petorice mladih umetnika

Izvor: JužneVesti.com, 14.Dec.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš na fotografijama petorice mladih umetnika

Večeras od 18 sati u niškoj galeriji “Sinagoga”, biće otvorena izložba “Moj grad kroz objektiv” na kojoj će posetioci do 21. decembra moći da pogledaju kako izgleda Niš na fotografijama petorice mladih umetnika.

Kako kaže organizator izložbe i jedan od fotografa Dušan Đorić, osim njega po 6 fotografija izložiće Đorđe Radošević, Vanja Keser, Petar Stanković i Mateja Jeremić.

Prema njegovim rečima, ovi mladi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << umetnici su, bez ikakvih tematskih ograničenja, imali potpunu slobodu da objektivom zabeleže bilo šta u Nišu što im se dopalo ili im je iz nekog razloga zapalo za oko.

Svaka od tih 30 fotografija predstavlja neki deo Niša kroz viziju fotografa. Recimo, imamo i par fotografija jednog istog objekta koji su slikali različiti fotografi i koja izgleda različito na tim slikama, jer svako od umetnika daje svoj lični pečat - kaže Đorić.

Jedna od glavnih ideja izložbe je, dodaje Đorić, da se afirmišu ovi umetnici koji, iako su veoma mladi, “prave odlične fotografije”.

Ulaz je slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba fotografija polaznika škole novinarstva u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Dec.2015

Kako izgleda selo Lokošnica kod Leskovca na fotografijama koje su, učeći se osnovama fotografije, napravili polaznici Multimedijalne škole novinarstva, posetioci će moći da vide na izložbi koja će biti otvorena večeras u 18 sati u niškom “Deli” centru...Polaznici ove škole, koja je u organizaciji...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.