Niš dočekao Novu godinu uz Viki Miljković i Bobana Zdravkovića, pevač poručio Ludilo u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jan.2024, 01:34

Niš dočekao Novu godinu uz Viki Miljković i Bobana Zdravkovića, pevač poručio "Ludilo u Nišu"

Uz tradicionalno odbrojavanje poslednjih sekundi stare godine, bez vatrometa, ali uz pesme izvođača Bobana Zdravkovića i Viki Miljković, Nišlije su dočekale 2024. godinu na Trgu kralja Milana. Kao i tokom prethodnog nastupa u Nišu, Bobanu Zdravkoviću su sugrađani spremili transparente, ali ovog puta "Ne damo te Bugarima", "Boban za predsednika" i "Boban nabr 1".

foto: N. Đ. Novu 2024. godinu par stotina ljudi dočekalo je u centru u Nišu, a kako pre Bobana Zdravkovića >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i njegovog benda nije bilo predgrupa, veče je počelo tiho, te je samo jedan deo Trga kralja Milana bio popunjen. Nakon uvodnih pesama koje je otpevala pevačica iz benda, na binu se u 22:20 popeo Zdravković i doček otvorio pesmom Srećan put ptico bela.

Tu smo zajedno, biće ludo. Ludilo na Balkanu - prokomentarisao je Boban na početku koncerta.

foto: N. Đ. Usledile su pesme Sve ljubavi moje, Praštam ti dušo, Napij se srce, a svaki put kada bi publika počela da peva stihove pesama Zdravković ih je pozdravljao rečima "Ludilo u Nišu" i "To je Niš".

foto: N. Đ. Ređao je rođeni Nišlija pesmu za pesmom, a atmosfera dostizala je vrhunac kada je pevao svoje najveće hitove Ne dolazi, Danju spavam, noću ludujem, Svi u Pariz, ja u Niš a pevao i popularne pesme drugih pevača narodne muzike.

Petnaest minuta pre ponoći na binu se popela Viki Miljković, koja je zajedno sa plesnom grupom nastup otvorila pesmom Mahinalno.

Nastavila je pesmama Mariš li, Godine prošle, Bajadera, Loša sreća, Hajde vodi me odavde.

Nakon pesme Koka kola, marlboro, suzuki, Nišlije su odbrojale poslednje sekunde 2023, a pevačica im je poželela srećnu Novu godinu, a tada su započeli prvi tonovi pesme Niška Banja, kojima je novogodišnje slavlje na Trgu nastavljeno.

Podsetimo, predstavnici niške vlasti rekli su da su poslušali predloge sugrađana i da su se zbog toga opredelili za “niške snage”. Organizovana je i uvertira glavnom dočeku dan ranije, a to je trebalo da bude koncert Riblje Čorbe. Međutim, zbog bolesti Bore Đorđevića u Nišu je nastupio Van Gogh. Doček Nove godine Grad Niš je platio 10.900.000 dinara.

Na inicijativu Udruženja “PIT” iz Niša, Grad Niš će Novu Godinu dočekati bez velikog gradskog vatrometa, a novac namenjen za kupovinu, biće preusmeren u humanitarne svrhe. Time će se ujedno smanjiti i upotreba pirotehnike koja u vreme praznika posebno uznemirava decu sa teškoćama u razvoju, napuštene životinje ali i najstarije sugrađane, ali to nije sprečilo Nišlije da tokom koncerta puštaju vatromete koje su sami doneli.

Pored dočeka koji je organizovao Grad Niš, u mnogim lokalima proslava Nove godine nastavljena je do ranijih jutarnjih časova. Za mnoge Nišlije proslava je počela mnogo ranije, pošto su kafići bili puni tokom celog dana, a mnogi ugostiteljski objekti su organizovali, sada popularne matinee, odnosno dnevne žurke, pa je novogodišnja euforija zahvatila Niš i jug Srbije mnogo pre zvanične novogodišnje proslave

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nišlije dočekale Novu godinu uz Viki Miljković i Bobana Zdravkovića

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Jan.2024

Nišlije, posetiocii brojni turisti iz Bugarske, Severne Makedonije.. dočekali su Novu godimu na Trgu kralja Milana uz Viki Miljaković i Bobana Zdravkovića...Pre nastupa, poznate pevače rođene Nišlije je primila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski...Viki i Boban su izrazili veliko zadovoljstvo...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.