Niš: Želiš u WC - snađi se

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Avg.2014, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Želiš u WC - snađi se

Niška tvrđava će verovatno i ovog leta dočekati gradske festivale bez javnog toaleta na mestu događaja. Prolaz ispod mosta ili parkovi sve češće su zamena za toalet

Upravo iz tog razloga je Komunalna policija apleovala na nadležne da vrate javne toalete u pristojno stanje.

Smetlište u Tvrđavi, napušteni splav na Nišavi, česma kao kanta za đubre na keju, samo su neki od prizora gradskog jezgra nekada industrijskog centra.

Ukoliko glumci, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << muzičari, turisti ili građani požele do toaleta u Tvrđavi, i ovog leta naići će na neprijatan prizor.

Dobijena je saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika i izabran je izvođač radova, kažu Direkciji za izgradnju grada. Ipak, male su šanse da rekonstrukcija uskoro bude završena.

Crvene vrpce u ovom slučaju ne najavljuju svečano otvaranje. Toalet na drugoj lokaciji u užem centru grada, čija je izgradnja u javnosti predstavljena kao veliki poduhvat, takođe nije u funkciji.

Da problem nije samo u gradskim institucijama, pokazuje ružna navika građana da vrše nuždu na keju u centru Niša, iako preko reke postoji javni toalet.

Stanje stvari u gradu simbolično oslikava i napušteni splav na Nišavi, koji godinama ne radi. Više puta pokrenuta inicijativa da se ukloni, do danas nije dala nikakve rezultate.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.