Niš: Vlada Japana donirala vozilo Udruženju invalida rada, vredno 28.100 evra

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Avg.2023, 20:39

Niš: Vlada Japana donirala vozilo Udruženju invalida rada, vredno 28.100 evra

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ambasador Japana u Srbiji Akira Imamura kome je ovo prva poseta Nišu na samom početku njegovog mandata, uručili su ključeve vozila za osobe sa invaliditetom predsedniku Udruženja invalida rada grada Niša Milošu Stojkoviću.

Ceremoniji povodom primopredaje donacije za „Projekat opremanja Udruženja invalida rada Grada Niša specijalnim vozilom” prisustvovao je i Miroljub Đorđević, državni sekretar Ministarstva za rad, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Grad Niš je spreman da različitim projektima aplicira prema ambasadi Japana do kraja godine, da pomognemo našoj zajednici, da naši ljudi kvalitetnije i bolje žive, da oplemenimo njihove potrebe, kazala je gradonačelnica Niša Sotirovski.

Dodala je da je Vlada Japana donacijama prisutna u Nišu od 2004.godine. Pomagali su školama, zdravstvenim ustanovama, organizacijama i udruženjima.Pomogli su i izgradnju stranova za porodice palih boraca.

Ambasador Japana Akira Imamura je naglasio da će ovo vozilo omogućiti ljudima sa invaliditetom da odu do posla, do škole, ali i da posete rodbinu, prijatelje i uključe se u društveni i kulturni život grada što će njihov život učiniti kvalitetnijim i dostojanstvenim.

Državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i boračka pitanja, Miroljub Đorđević je dodao da ministarstvo konstantno pomaže udruženja sa osobama sa invaliditetom kako bi doprinelo njihovom sve boljem položaju u društvu i zajednici kojoj pripadaju.

Vozilo, koje je prilagođeno za prevoz osobama sa invaliditetom, koristiće invalidi rada, osobe sa invaliditetom sa ruralnog područja Niša i slabo pokretne starije osobe, istako je predsednik Udruženja invalida rada Stojković.

Vrednost doniranog vozila je 28.100 evra.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.