Niš: Privreda i kultura okosnice saradnje sa Mađarskom

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Apr.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Privreda i kultura okosnice saradnje sa Mađarskom

Privreda i kultura okosnice su buduće saradnje između Grada Niša i Mađarske, zaključeno je na sastanku gradonačelnika Niša prof. dr Zorana Perišića i ambasadora Mađarske, Atile Pintera.

Iako je, po tradiciji, Mađarska najtešnje povezana sa Vojvodinom, predstavnici Ambasade ocenjuju i da se južno od Bubanj potoka nalazi plodno tlo buduće saradnje.

Prošle godine je trgovinska razmena Srbije i Mađarske iznosila milijardu i 700 miliona.

Mađarski >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ambasador Atila Pinter zadovoljan je ovom brojkom, ali očekuje da ona u 2015. bude veća.

Saradnja između Mađarske i Grada Niša moguća je na različitim poljima, složili su se gradski i predstavnici Ambasade Republike Mađarske.

Niš je, ocenjuju gosti, zbog svog geografskog položaja, adekvatna spona sa Bugarskom i Makedonijom.

U planu je i organizovanje susreta poslovnih ljudi, gde bi privrednici iz jugoistočne Srbije mogli da predstave svoje izvozne potencijale inostranim preduzetnicima.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.