Izvor: Blic, 19.Feb.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Policija dežurala cele noći

Policija u Nišu dežurala je tokom prošle noći pored objekata koje su demonstranti pokušali da demoliraju u protestima zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.



U demonstracijama održanim u ponedeljak zapaljena je zastava SAD, polupani su izlozi na prostorijama Liberalno-demokratske partije, a povređeni su jedan pripadnik žandarmerije i snimatelj niške TV5.

Policije je bilo pored restorana Mekdonalds i Islam-agine džamije u centru grada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslovnog centra "Merkator" u izgradnji, kao i ispred sedišta LDP-a, čije su prostorije oštećene u demonstracijama.

Zbog nasilnih demonstracija održan je sastanak gradskog rukovodstva, predstavnika Univerziteta, školske uprave u Nišu i predstavnika Policijske uprave u tom gradu.

Predsednik Skupštine grada Niša Goran Ilić rekao je jutros novinarima da motivi protesta ne mogu biti razlog za uništavanje grada i stvaranja osećaja nesigurnosti.

"U svi tim objektima čiji su osnivači strane firme, rade naši sugrađani kojima je ugrožena egzistencija zbog nasilnih demonstracija", rekao je Ilić.

On je apelovao da ukoliko građani žele da na ulicama izraze protest zbog nepravde koja je, kako je rekao, učinjena Srbiji, to čine mirno i dostojanstveno.

Sutra protest niških studenata

Studenti Univerziteta u Nišu organizovaće sutra protest zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti srpske pokrajine Kosovo.

Studenti će se najpre okupiti na fakultetima, a potom ispred zgrade Univerziteta odakle će krenuti u protestnu šetnju ka Sabornom hramu, gde će biti održan moleban za Kosovo.

Predstavnici nekoliko studentskih organizacija u četvrtak će otići na protest u Beograd, a u petak će otići u Kosovsku Mitrovicu gde će kolegama uručiti proglas niških studenata kojim se izražava solidarnost sa studentima u Kosovskoj Mitrovici.

Napadnute prostorije LDP-a u Irigu

Nepoznati počinioci demolirali su noćas prostorije Liberalno-demokratske partije (LDP) u Irigu, rekao je agenciji Beta poslanik LDP-a u Skupštini Srbije Slobodan Maraš.

"Prostorije su demolirane i pričinjena je znatna materijalna šteta, sve je uništeno", kazao je Maraš.

Dodao je da je LDP slučaj prijavio policiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.