Niš: Počinje program pronatalitetnog razvoja na selu

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Jun.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Počinje program pronatalitetnog razvoja na selu

Grad Niš je kroz program poslovanja Centra za socijalni rad izdvojio sredstva za pronatalitetni razvoj na selu, kako bi meštani sela u okolini Niša ostali da žive u svojim sredinama.

„Kroz socijalnu podršku i izdvajanjem podsticajnih sredstava želimo da pomognemo meštanima sela da započnu neku sopstvenu delatnost poput seoskog turizma,voćarstva,povrtarstva i pčelarstva“,rekla je gradska većnica Tijana Đorđević Ilić prilikom obilaska porodica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
„Ovo je početak akcije u kojoj smo obišli šest porodica koje su aplicirale i ispunile određene kriterijume utvrđene ovim programom.Želimo da obiđemo sva sela u gradskim opštinama Niša i pomognemo najugroženijim porodicama“,rekla je većnica Ilić.

O dodeli grantova na osnovu prethodno određenih kriterijuma odlučivaće stručna služba Centra za socijalni rad.

Visina granta je do 140 hiljada dinara i program će se realizoavti do kraja godine.

Današnja akcija je početak mapiranja porodica koje ispunjavaju uslove u okviru ovog programa.

Grad je za potrebe realizacije programa izdvojio 5 miliona dinara koje pored novca za dodelu grantova uključuju i sredstva neophodna za rad saradnika i stručnih timova, a biće organizovane i tribine kako bi se meštanima pojedinih sela program maksimalno približio.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.