Niš: Novih 170 porodica dobilo pomoć za zamenu stolarije i uređenje fasada

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Jul.2023, 15:08

Niš: Novih 170 porodica dobilo pomoć za zamenu stolarije i uređenje fasada

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je ugovore sugrađanima koji su ostvarili pravo na subvencije grada i države za zamenu stolarije, uređenje fasada, zamenu kotlova, toplotnih pumpi ili solarnih kolektora u sklopu sprovođenja Nacionalnog projekta za energetsku efikasnost, smanjenje potrošnje električne energije i zaštitu životne sredine.

Novih 170 niških porodica dobilo je ugovore, a najveće interesovanje bilo je za zamenu stolarije. Grad Niš i država >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << izdvojili su ukupno 40 miliona dinara za ove namene, polovinu od ukupne sume izdvojio je Grad Niš.Projektom energetske efikasnosti ove i prošle godine 350 niških domaćinstava ostvarilo je pravo na subvencije.

Ovakvim merama energetske sanacije stanova i kuća štedimo struju i štitimo životnu sredinu čime pozicioniramo Srbiju na listi evropskih država koja poštuje zelenu agendu, rekla je gradonačelnica Niši na uručenju ugovora.Ona je najavila potpisivanje novog sporazuma sa Ministarstvom rudarstva i energetike u vrednosti od 50 miliona dinara za sprovođenje mera energetske efikasnosti.

Dragana Sotirovski je podsetila da je u toku sprovođenje projekta za sanaciju krovova, liftova i izolaciju stambenih zgrada. Do sada je ugovore potpisalo 39 stambenih zajednica.Oni koji su već sanirali stanove i kuće kažu da se isplati, napomenula je Sotirovski i pozvala sugrađane da se prijave na konkurs i ostvare pravo na pomoć čime stvaraju sebi bolje uslove za život i štede kućni budžet.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Još 170 kuća i stanova u zgradama biće energetski efikasnije

Izvor: JUGpress.com, 19.Jul.2023

NIŠ..Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je ugovore  za subvencionisanje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u zgradama.Ugovori je dobilo 170 porodica. Domaćinstva su se najviše javljala za zamenu stolarije,  njih 150, a 137 je dobilo subvencije. Građani su konkurisali...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.