Niš: Nema više besplatnog javnog prevoza za penzionere

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Nov.2014, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Nema više besplatnog javnog prevoza za penzionere

U predlogu je izmena načina i visine subvencije za gradski prevoz penzionera starijih od 70 godina, rečeno je na današnjoj sednici Gradskog veća Niša.

Vvećnik Branislav Ranđelović kaže, da je ova odluka u skladu sa restriktivnim merama štednje, koje sprovodi Vlada  Srbije.

Na široj teritoriji Niša živi oko 61 hiljada penzionera. Približno 55.000 penzionera iz Niša i dalje ''uživati'' subvencionisan prevoz, dok oni sa penzijama iznad prosečne zarade, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << nešto oko 38.000 dinara,  morati sami sebi da plaćaju troškove gradskog prevoza.

Oni koji primaju penzije ispod 15.684 dinara, zadržavaju i dalje prava na besplatan prevoz.

Penzioneri, čija je penzija u rasponu od 15.684 dinara do visine prosečne plate, izdvajaće polovinu cene mesečne kartice za gradski prevoz.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.