Ninoslavu Jovanoviću doživotna kazna zatvora

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jan.2021, 12:38

Ninoslavu Jovanoviću doživotna kazna zatvora

Za otmicu 12-godišnjakinje Ninoslavu Jovanoviću iz Malče Viši sud u Nišu izrekao je 11 godina zatvora, ali za druga krivična dela tokom otmice dobio je najstrožu kaznu - doživotnu robiju.

Na godišnjicu hapšenja Ninoslava Jovanovića iz Malče i 7 meseci suđenja za poslednju otmicu maloletnice za kojom je potraga krajem 2019. godine trajala skoro 10 dana, u Višem sudu danas je saopštena presuda.

Sudija je navela da je Jovanović kriv, da za otmicu 12-godišnjakinje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dobija 11 godina zatvora, ali da je najstrožu kaznu, doživotnu, dobio zbog drugih krivičnih dela tokom otmice.

Roditelji zadovoljni presudom; foto: JV Predsednica sudskog veća Tamara Savić obrazlažući visinu presude rekla je da je uticala težina dela, ali i to što je Jovanović ranije osuđivan 11 puta i u zatvoru proveo više od 20 godina.

Pokazao je surovost, bezobzirnost i upornost pri izvršenju dela. Puštanje na slobodu bi mu pružilo priliku za novu žrtvu. Jedino doživotna kazna može da ga spreči - rekla je sudija obrazlažući visinu kazne.

Roditelji otete devojčice nakon izricanja presude rekli su da su prezadovoljni.

Ovo je prva kazna doživotnog zatvora u Srbiji, mislim da smo svi ovo iščekivali. Imao sam poverenja u sud - rekao je otac.

Jovanović nije prisustvovao izricanju presude, do pravosnažnog okončanja postupka ostaje u pritvoru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.