Nesvakidašnja humanitarna akcija koja skreće pažnju na autizam  IZAZOV NA AUTOMOBILU , pobednik Udruženje Akord media iz Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Apr.2023, 23:10

Nesvakidašnja humanitarna akcija koja skreće pažnju na autizam IZAZOV NA AUTOMOBILU , pobednik Udruženje "Akord media" iz Niša

U organizaciji prvog zabavnog parka za decu i odrasle na Balkanu "Boara Lavirint" koji se nalazi u Batočini koji se prostire na čak 7 hiljada kvadratnih metra u kome se nalazi lavirint sa stazom dugačkom 3 kilometra i 210 trambolina što ovaj jedinstveni objekat svrstava u prvi veliki zabavni park u evrpi a drugi po veličini na svetu, održana je humanitarna akcija „IZAZOV NA AUTOMOBILU“.

Humanitarna akcija „IZAZOV NA AUTOMOBILU“, održana je u toku "Plave nedelje", >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << od 1. do 3 aprila u kojoj su učastvovala četiri humanitarna udruženja koja se bave podrškom porodicama osoba iz autističnog spektra (SIDRO KRAGUJEVAC ,ULOB BATOČINA, HANINA NADA NOVI SAD, AKORD MEDIA NIŠ), U ovoj humanitarnoj akciji učestvovao je 21 takmičar. Cilj ove  akcije, pored borbe za prvu nagradu od milion dinara i drugu nagradu od sto hiljada dinara, je bio je da se skrene pažnja javnosti i posetiocima Lavirintra na položaj porodica staratelja i samih osoba iz autističnog spektra.

Takmičene je startovalo 1 aprila u 10 časova, takmičari su svoje pozicije na automobilu birali putem žrebe a u pruvih 24 sata bilo je dozvoljeno sedenje na stolica uz položen dlan na delu automobila koji su takmičari izvukli žrebom.

Takmičari su držali ruku na automobilu 2 sata i 45 min, a po isteku predviđenog vremena takmičari su imali pauzu od 15 minuta.

Nakom isteka prvih 24 sata tamičenja, prešlo se u drugu fazu, gde takmičar nije imao mogućnost sedenja, dok je otežavajuća oklnost ta, da takmičar nije smeo dotaći automobil odećom niti spustiti drugu ruku na auto pre isteka predviđenog vremena od 2 sata i 45.min.

Drugog dana takmičenja ostalo je 11 takmičara, zbog veoma loših vremenskih uslova, kiše i snega, organizatori su polovinu trećeg dana takmičenja prebacili u zatvoren prostor, gde je automobil zamenjen stolom.

Nakon 68 sati i 20 minuta, pobedu je odneo kapiten tima "Akord media" iz Niša Nemanja Popović i osvojio nagradu od milion dinara, dok je drugplasirani tamičar, ispred UG "Hanina Nada" iz Novog Sada, Nikola Jovanović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.