Nekoliko stotina stanovnika Panteleja na protestu za uređenje naselja

Izvor: RadioCity.rs, 16.Jun.2020, 02:16

Nekoliko stotina stanovnika Panteleja na protestu za uređenje naselja

Organizatori skupa su zadovoljni kako je protest prošao i poručili da će nastaviti sa spontanim okupljanjima do subote. Najavili su da će tada najverovatnije ponovo ići Bulevarom Svetog Pantelejmona, sa istim ciljem – tražeći od nadležnih uređeno naselje.
Podsetimo, stanovnici Gornjomatejevačke svoj protest počeli su prethodnih nedelja razvijanjem transparenata sa parolama na svojim zgradama tražeći parkovski prostor i zelenilo umesto novih zgrada koje bi im zatvorile vidik >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << ali i izlazak na ulicu.
U međuvremenu, investitor, koji je trebalo da gradi nove zgrade u tom delu naselja Opštine Pantelej, prihvatio je predlog stanara i pokazao dobru volju da prihvati  zamenu lokacije na kojoj bi gradio. Sada je na potezu Grad, koji bi mogao da preuzme plac i preuredi ga kako dolikuje, a investitoru dodeli drugi prostor za gradnju, saznajemo od predstavnika stanara.

I posle ovog saznanja građani su, ipak, odlučili da ne prestaju sa mirnim protestima dok se problem ne bude rešio. Tako se, prema procenama, oko 400 njih okupilo i prošetalo Bulevarom sa transparentima pozivajući na plansko uređenje grada.  
“Zajedno do lepšeg grada”, “Borba koja će promeniti izgled Niša” samo su neke od parola koje su se mogle videti u rukama stanovnika ovog dela Niša, tokom šetnje Bulevarom. Zadovoljni su što investitor ima sluha i što je odgovorio na njihovu reakciju usmenim pristankom za zamenu lokacije, međutim krajnja je odluka nadležnih iz ove oblasti, pa će im se građani ponovo obratiti.
Nezadovoljni stanovnici Panteleja pozvali su građane da im se pridruže u ovoj borbi koja prerasta u borbu za lepši i uređeniji grad. 

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.