Nekoliko mostova na Nišavi u Beloj Palanci i dalje čeka rekonstrukciju

Izvor: JužneVesti.com, 15.Avg.2023, 15:37

Nekoliko mostova na Nišavi u Beloj Palanci i dalje čeka rekonstrukciju

Dok se čeka na dogovor lokalne samouprave i nadležnih ministarstva u vezi sa saniranjem i rekonstrukcijom tri mosta na Nišavi u Beloj Palanci, meštani upozoravaju da će nekoliko sela biti odsečeno ukoliko se ubrzo ne krene sa radovima.

Most kod sela Belanovac je već zatvoren za saobraćaj vozila, ali i pešake, a sličnu sudbinu mogli bi da dočekaju još dva mosta - onaj koji povezuje Crvenu Reku i Vrandol, kao i takozvani "Nišavski most".

Meštani ukazuju na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << loše stanje infrastrukture, kao i na to da i dalje nema reakcije republičkih i lokalnih institucija, kojima su se više puta obraćali. "Prelazak automobilom preko mosta više liči na prelazak preko njive, nego preko puta"; foto: S. M.

Ti mostovi su jedini put do živih sela u ovoj opštini, a u vezi kojih opštinsko rukovodstvo ne preduzima ništa tokom prethodnih par godina. Most u selu Belanovac je vidno napukao i samo je pitanje dana kada ce pasti. Takođe je obrastao drvećem i to je bio kraći put za meštane sela Moklište kako bi mogli da dođu do grada, a ujedno i kraći put za meštane da idu do Niša - kaže Belopalančanin.

Veliki betonski most na izlazu iz Bele Palanke, u bliziini naplatne rampe za auto-put, trenutno je i dalje u funkciji, ali je u lošem stanju i oštećen je tokom gradnje Koridora 10. Izgrađen je još davne 1934. godine i od velikog je značaja za opštinu, naročito kada je u pitanju turizam, jer je to najkraći put koji vodi do Babinog zuba i Stare planine.

Opština je govorila još pre nekoliko godina da ce most biti renoviran od strane firme Aktor kad bude završen auto-put, ali to se nije desilo još uvek, a prelazak preko mosta je jako nebezbedan za bilo koji niži automobil, s obzirom na velike kratere koji su se otvorili na njemu i velikih nanosa zemlje i peska koji su napravili brda. Prelazak automobilom više liči na prelazak preko njive, nego preko puta - kaže on.

Po njemu, u ništa boljem stanu nije ni most između sela Vrandol i Crvena Reka, kao i mostovi u selu Glogovac, Vrandol i Sinjac.

Predsednik Opštine Goran Miljković najavio je sastanak sa ministrom Vesićem, ali rezultati njihovog razgovora nije poznat. Ranije je objavljeno da će tražiti stručnu i finansijsku pomoć nadležnih ministarstva i preduzeća Koridori Srbije, a ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek rekao je prilikom posete Beloj Palanci da će izvestiti nadležne sa stanjem tih mostova.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.