Nedelja Crvenog krsta u Dečijem kulturnom centru

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Jun.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedelja Crvenog krsta u Dečijem kulturnom centru

Nastupom mešovitog hora Škole za osnovno i srednje obrazovanje „14. oktobar“ i Medicinske škole počelo je obeležavanje nedelje Crvenog krsta u Nišu.

Ovo je pravi primer inkluzije i humanosti, a sve se to uči od najranijeg školskog uzrasta, kažu pedagozi.


Izložba likovnih radova dece iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje „14. oktobar“ iz Niša, i priredba koju su zajednički pripremili učenici Medicinske škole i škole „14. oktobar“, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << koja je održana u Dečijem kulturnom centru, deo su velike humane akcije kojom se obeležava nedelja Crvenog krsta u Nišu.

Mešoviti hor sastavljen od učenika ove dve škole, pravi je primer inkluzije, i druženja vršnjaka, koji nose poruku humanosti i poštovanja različitosti među vršnjacima od najranijeg perioda.

-    Ovo je pravi primer pravilno shvaćene inkluzije, gde su naši đaci sa redovnom populacijom u jednom istom timu, na istom zadatku, oni su ravnopravni, i na taj način mi pokazujemo vrednosti naših učenika u korelaciji sa drugarima iz redovne populacije, kaže Zoran Nikolić, direktor Škole za osnovno i srednje obrazovanje „14. oktobar“.

Organizacija Crveni krst najavljuje još niz akcija tokom juna meseca, posvećen najmlađima, tokom kojih će se posebna pažnja posvetiti dobrovoljnim davaocima krvi i edukaciji iz prve pomoći i zdravstvene zaštite.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.