“Ne davimo Beograd” godišnjicu rušenja u Savamali obeležava u sredu u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2018, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ne davimo Beograd” godišnjicu rušenja u Savamali obeležava u sredu u Nišu

Na dvogodišnjicu rušenja objekata u beogradskoj četvrti Savamala, Inicijativa “Ne davimo Beograd” poziva građane da “borbu nastave” u Nišu i pridruže se građanskom protestu protiv poklanjanja aerodroma državi, 25. aprila u 18 sati.

Iz ovog pokreta kažu da je Nišlije “izdala lokalna vlast” predajom aerodroma državi, bez ikakve naknade. Napominju i da interese Nišlija “nema ko da brani sem njih samih”. Napravivši simboličnu paralelu između “slučaja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Savamala” i “slučaja niški aerodrom”, saopštavaju da borbu u sredu “preseljavaju” u Niš.

Pozivamo vas da borbu nastavimo u Nišu gde se za potrebe nečije zarade od grada otima aerodrom "Konstantin Veliki". Pozivamo vas da solidarno pružimo otpor na svakom koraku, pri svakom dilu, u svakom kraju ili gradu gde prepoznamo da hoće da se ugrade, da se ućare, da nameste, da prevare, da otuđe, da nabudže, da sakriju, da prećute ili slažu - saopštavaju iz NDM BGD.

Dodaju da organizovanim besplatnim prevozom kreću za Niš, u sredu 25. aprila u 14 sati, ispred Skupštine grada Beograda.

Podsetimo, Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” zakazala je protest protiv poklanjanja aerodroma za sredu u 18 sati. Opozicija je najavila da će se pridružiti protestu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tog dana dolazi u Niš na novo otvaranje fabrike Leoni, a danas je izjavio da očekuje “veliku podršku naroda” u Nišu. Niški naprednjaci "mobilišu snage" za dolazak svog predsednika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.